Българин е бил начело на престъпната групировка, занимавала се с

...
Българин е бил начело на престъпната групировка, занимавала се с
Коментари Харесай

Разкриха подробности за разбитата група българи и румънци в Испания

Българин е бил отпред на незаконната формация, занимавала се с манипулиране на футболни резултати и източване на букмейкъри, която беше разрушена преди седмица в Испания .

На 15 септември при взаимна акция на Интерпол, Европол, испанската национална полиция и испанската данъчна организация бяха задържани 23 забъркани, като болшинството от тях са българи и румънци, съобщи Блиц.бг

Счита се, че водач на групировката е някогашен български играч по тенис на маса. Има подозрения, че разрушената в Испания скица е част от доста по-голяма група, занимаваща се с сходен жанр закононарушения.

При акцията са претърсени четири първокласни къщи, като са конфискувани огромно количество компютърно съоръжение, 80 мобилни телефона, две огромни сателитни антени с техните сигнални приемници, съвременен автомобил, 5000 евро в брой, други 13 000 евро в разнообразни сметки, голям брой кредитни и дебитни карти, 200 SIM карти и документи. В допълнение са блокирани 47 банкови сметки и 28 регистрации за парични прехвърляния.

Престъпната формация от българи и румънци употребила високотехнологичната техника, с цел да забави сигнала към сървърите на букмейкъри и малките екрани за към 20-30 секунди. Това разрешавало задоволителен интервал за генериране на облаги.

Били подкупвани играчи от румънските дивизии, с цел да се получават точни резултати. Имало е и интервенция в шампионати по тенис. Правени са опити да се печели от мачове в Южна и Северна Америка. Властите имат съмнения, че е имало опити за пробив в немската Бундеслига, Лигата на нациите и евротурнирите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР