Българин е арестуван за разпространение на педофилски материали в интернет.

...
Българин е арестуван за разпространение на педофилски материали в интернет.
Коментари Харесай

Българин е арестуван заради разпространение на детска порнография в интернет

Българин е задържан за разпространяване на педофилски материали в интернет. Той е бил част от интернационална незаконна група. Разследването е взаимно - на правосъдните управляващи в Съединените щати и българската прокуратура. 48-годишният Пламен Велинов е бил админ на уебсайт с над 4 милиона и 600 хиляди фотоси и клипове, които съдържат полова употреба на деца от 6 до 10 години.

Разследването стартира преди шест месеца във Флорида. Тогава е засечен заплатен уебсайт с голямо количество материали, които съдържат полова употреба на деца. Разследващите засичат, че фотосите и клиповете се качват от София и търсят съдействите от прокуратурата у нас. Случаят е стихотворец от Националното разследване, което влиза по следите на 48-годишния Пламен Велинов.

" Тъй като е работил като админ на уебсайт за детска порнография. Администрираният от наши жители уебсайт е съдържал над 4 и половина фотоси и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години ", разяснява заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

До момента проверяващите са открили, че децата са от Молдова и Украйна. Огромната част от тях са от небогати и не добре образовани фамилии.

" Откровено казано става въпрос за подпомагане от страна на родителите на тези деца. Родителите на тези деца са ги предоставяли против възнаграждение за сходни фотоси. Грозно е, непоносимо е, осъзнавам го, само че за жалост това е истината и ние би трябвало да я кажем, да я покажем ", сподели Борислав Сарафов.

Разследващите у нас стартират да наблюдават електронната преписка на Велинов и откриват, че той получава клиповете и фотосите от работещи за групата в Чехия, Швейцария и Холандия.

" Установи се, че при връзката посред им са вземани всички ограничения, с цел да не бъде тя прихваната от съответните правоприлагащи органи ", сподели още Сарафов.

Групата е била основала пощенска кутия, където като чернови оставяла известия да участниците. От тях се схваща и ролята на Велинов. Организирал е качването, поддържането на материалите. Организирал е достъпа на членове и клиенти на този уебсайт.

Абонаментът за достъп до цялото наличие, което Велинов е качвал бил 90 $ на месец.

" По този метод уеб сайтът за детска порнография за няколко години е генерирал доходи за над 9 и половина милиона $ ", изясни зам.-главният прокурор.

Предстои Съединените щати в период до 60 дни да изискат екстрадицията на Пламен Велинов. Той ще бъде предаден на съд там, където го чака присъда от най-малко 50 години затвор.

Потребителите на уеб страницата са от над 101 страни. Сред тях има и българи. От тях също ще бъде търсена наказателна отговорност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР