Българин беше картотекиран в Реал Мадрид! Честта да играе за

...
Българин беше картотекиран в Реал Мадрид! Честта да играе за
Коментари Харесай

Баскетболният "Реал" Мадрид картотекира Константин Костадинов в мъжкия тим

Българин беше картотекиран в " Реал " Мадрид! Честта да играе за баскетболния отбор на " белите " ще има Константин Костадинов, който на 25 март ще навърши 18 години.

Родният гений беше картотекиран в мъжкия отбор за мачовете в Евролигата. Костадинов може да направи дебюта си още довечера (25 февруари). В 22:00 ч. българско време испанският гранд приема в своята зала " Жалгирис " в 26-ия кръг на шампионата.

Юношата на " Делфин " Бургас носи белия екип от 2016 година насам, а през 2017 година завоюва премията за най-полезен състезател във финалите в Испания при момчетата, в които тимът му победи.

Снимка: Bulgarian Basketball Federation

По време на втория мач от евроквалификациите против Босна и Херцеговина той записа и името си в историята като най-млад дебютант с националната фланелка на 17 години 10 месеца и 28 дни. Така той надмина рекордьорите до момента - Божидар Аврамов на 18 години, 5 месеца и 12 дни, както и Цветомир Чернокожев - 18 години, 5 месеца и 29 дни.

Ако дебютира за " Реал ", Костадинов ще стане вторият българин, който играе в Евролигата през сегашния сезон. Александър Везенков носи екипа на " Олимпиакос " и досега взе присъединяване в 22 мача.

Снимка: euroleague.net

През сезон 2016/2017 националът Йордан Минчев също записа присъединяване в шампионата, като беше част от отбора на " Фенербахче ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР