Българи стягат багажа за сезонна работа в Португалия. Сред останалите

...
Българи стягат багажа за сезонна работа в Португалия. Сред останалите
Коментари Харесай

Българи стягат багажа за сезонна работа в Португалия

Българи стягат багажа за сезонна работа в Португалия. Сред останалите желани в това отношение страни обичайно са Англия, Германия и Испания.

Това сочи информация на Агенцията по заетостта, направена за Novini.bg.

От началото на годината към 5000 нашенци, които са били в описите на бюрата по труда, са декларирали, че приключват регистрацията си поради търсене на прехранване в чужбина.

Интересът на търсещите работа лица в друга страна в огромна степен има сезонен темперамент.

„ Процесите на засилващо се развитите и напредък на пазара на труда на територията на Европейски Съюз и ЕИП допускат спомагателни благоприятни условия за искащите да работят в чужбина жители “, показаха от организацията.

Преобладават отпътувалите на сезонна работа в селското стопанство или в зимни/летни курорти. Това значи, че договорите им в огромна степен варират в рамките на няколко месеца - в общия случай от 6 до 8 месеца, според от характера на офертите за работа.

Всеки, който търси работа в чужбина, има своите желания за изборн на страна, за времетраене на заетостта, за условия на труд и най-много за възнаграждение.

Масово хората избират да работят при еднакъв шеф. В този случай срокът на заетостта, изискванията на настаняване и възнаграждение са им към този момент известни и ги устройват.

По-малък е броят на българите, които отпътуват с непрекъснати трудови контракти.

Обичайно става дума за квалифицирани чиновници, които с изключение на търсеното от задграничния шеф обучение или професионални знания, имат и нужните знания по непознати езици. /novini.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР