Българи са част от голяма международна група, крадяла коли в

...
Българи са част от голяма международна група, крадяла коли в
Коментари Харесай

Наши крадяли коли в Испания, продавали ги като „клонинги“ в половин Европа

Българи са част от огромна интернационална група, крадяла коли в Испания, които по-късно пласирала в цяла Европа. Бандата е разрушена при взаимна интервенция на служителите на реда от България, Испания, Португалия и Европол. Арестувани са общо 19 души, а други 5 сега се проверяват за съпричастност към групата. Бандата се е занимавала още и с подправяне на документи и пране на пари.

Към момента е известно, че тя носи отговорност за кражбата на 85 транспортни средства. Предполага се, че осъществената " облага " е над 1.5 млн. евро. Откраднатите коли са пласирани в Португалия, Полша, Румъния, Франция, Австрия, Русия, България и Белгия, оповестиха от Европол. Автомобилите са били продавани откакто са им били пренабивани номерата, издавани са подправени документи и регистрационни номера. Интересното е, че нарушителите са правили коли-близнаци на действително съществуващи коли. Като тъкмо това е станало повода бандата да бъде разкрита.

Разследването почнало през септември 2016 година, когато испански жител уведомил локалната полиция, че е получил няколко санкции за превишена скорост от места, където не е бил с автомобила си. Разследването посочило, че в Испания се движат две транспортни средства от една и съща марка и модел и с идентичен регистрационен номер. Оказало се също, че " клонираното " транспортно средство се ръководи българин, който има многочислени присъди за закононарушения, свързани с обири на коли, противозаконният им трафик и подправяне на документи. Той имал и няколко автомобила, които били в България, само че с испански регистрирационни номера. По-нататъшното следствие потвърдило, че нашенецът е част от незаконна мрежа, в която влизат хора от още няколко националности - испанци, гърци, французи, румънци, поляци, португалци, бразилци и други българи.

След като един път колите били откраднати, първият обвинен се занимавал с пренабиването на номера на рамата, а други членове на бандата изготвяли подправени регистрационни номера и подправени документи. Други членове на групата - поляци, естонци, гърци и още веднъж българи, отговаряли за прехвърлянето на към този момент " клонираните " откраднати транспортни средства и продажбата им в други европейски страни. За да създадат колите-близнаци, нарушителите употребявали съдействието на испанско длъжностно лице, което имало достъп до локалната база данни на записаните коли.

В рамките на полицейската интервенция по задържането на групата са били претърсени 14 жилища в Испания и Португалия. В тях са били открити огнестрелни оръжия, специфични устройства за разкриване и блокиране на електромагнитни сигнали и GPS-модулите на колите, както и механизмите за отбрана против кражба, принадлежности за отваряне на вратите на транспортните средства и други

 2003436

 2003437
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР