Българи, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните

...
Българи, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните
Коментари Харесай

Българи са сред основните участници в най-опасните мрежи за трафик на хора в ЕС

Българи, румънци, сърби и украинци са главните участници в най-опасните незаконни мрежи за трафик на хора в Европейския съюз за трудова и полова употреба. Това демонстрират данни на Европол, представени от Българска телеграфна агенция.

Посочва се, че в Европейски Съюз работят 821 рискови незаконни мрежи, свързани с търговия с опиати - най-вече кокаин, цигари, трафик на хора и изнудване.

Белгийският министър на вътрешните работи Анелис Верлинден съобщи, че най-често участниците в тези организации са от страни от Западните Балкани , основно от Албания, а също от Турция и Мароко.
 70% от жертвите на трафика на хора у нас са деца
70% от жертвите на трафика на хора у нас са деца

При приблизително 15% в Европейския съюз

Тя уточни, че пазарът на опиати е един от главните източници на принуждение в Европейски Съюз и на доходи за проведената престъпност. По нейни думи прането на пари и корупцията са опасност за върховенството на закона и главните свободи.

Еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс пък означи, че тези незаконни групи са склонни да заплашват и подкупват съдии и министри, чиновници на прокуратурата на Европейски Съюз.

Директорът на Европол Катрин де Бол посочи, че вътрешната сигурност на Европейски Съюз е застрашена от активността на тези г рупи с 25 000 членове от 112 националности, като половината от тях са свързани с търговията с опиати.

По нейните думи 86% незаконните организации имат и легален бизнес, най-често в строителството и хотелиерството, и по този метод се перат пари.
 Трафикът на хора за проституция носил най-големи облаги
Трафикът на хора за проституция носил най-големи облаги

Оценяват се в размер на 900 милиона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР