Българи от района на Южна Моравия разказват за опустошителното торнадо

...
Българи от района на Южна Моравия разказват за опустошителното торнадо
Коментари Харесай

Българин за торнадото в Чехия: Имахме късмет

Българи от региона на Южна Моравия описват за опустошителното торнадо там. Нашите сънародници споделят, че стотици коли са се пробвали да изоставен местността в първите часове след бедствието. На доста места връзката с мобилните оператори е била прекратена, нямало е електричество, описват още сънародниците ни.

Опустошаващото бедстве заварва д-рТаблов и фамилията му на път към България. Пътуват с кола, когато на автомагистралата стартира стихия.

„ Свари ни навръх правата межу Бърно и Братислава. Почти към този момент напускайки Чехия, на 5 километра от границата, притъмня внезапно стартира да вали доста мощно дъжд, след това го обърна на град, доста огромен град, като тенис топка величина. Толкова огромна. Понеже видхяме, че не е допустимо да продължим да пътуваме и видяхме, че хората стопират под мостовете камиони, коли, всичко, и ние намерихме един мост, спряхме под него да изчкакаме. След като мина към този момент градушката взехме решение да продължим, тъй като валеше единствено към този момент мощен дъжд “, споделя Таблов.

Сънародникът ни и фамилията му се разминават на няколко километра със стихията.

„ И се оказа, че действително очевидно е минало тъкмо около нас, тъй като на 500 метра видяхме един камион извърнат сред платната встрани и от другата още един, счупена платформа на две, един микробус и той извърнат на пътя И на няма и 300 метра по-нататък видяхме и жиците за високото напрежение по какъв начин лежат на средата на пътя и са блокирали въобще опциите за пътешестване и там ни стопираха. Дойдоха съвсем незабавно служители на реда и отделиха реигона и ни задържаха там “, добавя той.

Семейството изчакало над четири часа на автомагистралата, до момента в който не бил основана организация с обходни направления.

Само на 3 километра от фамилията на Таблов торнадото удря най-силно и поразява прилежащите села.

„ Имахме в действителност шанс, тъй като аз дори мислех да не преставам да пътувам, само че дамата ми сподели „ остани под моста, виж какъв брой мощно става “.

Разминават се единствено с материални вреди. „ Чист шанс. По следите, по тия огънати електрически стълбове, които аз такова нещо не съм виждал, сгънати като вейки и този извърнат тир… Смятам, че е минало от там. Най- евентуално идвайки от селата, които е опустишол тъй като и дърветата бяха със счупени клони, имали сме толям шанс “, споделя Таблов.

Към момента няма данни за потърпевши сънародници, разгласи Външното ни министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР