Българи купуват ниви близо до плажа в Гърция, за да

...
Българи купуват ниви близо до плажа в Гърция, за да
Коментари Харесай

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Българи купуват ниви покрай плажа в Гърция, с цел да сложат върху тях каравана. За тази наклонност описа пред „ Труд “ Костадин Димитров от компанията за недвижими парцели Fox Estates. „ В южната ни съседка нашенците най-вече търсят аграрни земи, защото нужният бюджет е доста по-малък. Цената на подобен парцел в Гърция стига до 30 хиляди евро според от местоположението “, добави той. С слагането на каравани българите може да си обезпечат на ниска цена престой до гръцкото море през цялото лято, без да купуват жилище и да заплащат налози за него.

„ Има и бг вложители, които купуват подготвени къщи в Гърция и ги отдават чартърен. При тях бюджетът е към 100 хиляди евро. В взаимозависимост от положението цената варира надолу или нагоре “, посочи Димитров. Локациите, които българите избират, са покрай страната ни – Солун, Керамоти, Тасос. „ Къща на остров Тасос може да си купите ориентировъчно за 150-200 хиляди евро “, разяснява Костадин Димитров. Повечето българи, притежатели на жилища в южната ни съседка, сами поддържат парцела си, макар че има и доста компании, които дават тези услуги.

Според Димитров, постоянно по време на договарянията по покупко-продажбите българите споделят, че се тормозят да не се промени законодателството в Гърция, тъй че да бъдат принудени бързо да продадат жилището си. Относно цените той разяснява, че са почнали леко да нарастват, защото се е засилило търсенето на парцели от българска страна, а и освен.

„ За парцели в Испания и Италия при нас няма огромно търсене. Имаме запитвания за студиа в Дубай и Тайланд. Има интерес от страна на българи, които желаят да отдават жилищата чартърен, само че единици са българите, които биха си взели парцел толкоз надалеч “, сподели Димитров. Цените на парцелите в Дубай варират в доста необятни граници, само че апартамент в затворен комплекс и хубава панорама може да се купи за 195 хиляди евро. За къща на два етажа в Джомтиен, Тайланд е нужно да заделим 407 хиляди евро, сподели инспекция на „ Труд “. За 2018 година Костадин Димитров чака покупките от българи на парцели в чужбина да са с сред 10% и 15% повече.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР