Българи, които живеят в САЩ излязоха с призив за разумни

...
Българи, които живеят в САЩ излязоха с призив за разумни
Коментари Харесай

Нашенци в САЩ: Гласуването по пощата бе фарс

Българи, които живеят в Съединени американски щати излязоха с апел за рационални изборни правила. Те пуснаха писмо до медиите, в което намерено декларират, че „ гласуването по пощата се е трансформирало във фарс, в способ, при който резултати могат да се трансформират в последния миг и дори няколко дни след изборите “.

Те се обърнаха и към всички в България с апел – „ когато идващия път се разискват концепциите за гласоподаване по пощите и за машинно/електронно гласоподаване, да си спомните тези събития и да не допускате сходни решения в изборния развой “, написа.

Публикуваме и цялото писмо от нашите сънародници:

Призив за рационални изборни правила!

Уважаеми сънародници,

Ние, българи по сърце и генезис, въпреки и поданици на Съединени американски щати, сме директни участници в изборите от 3 ноември 2020 година Тези избори се оказаха най-оспорваните в новата американска история. Борбата за това кой ще бъде нов президент след 21 януари 2021 година доближи взривоопасно равнище с незнаен край.

Гласуването по пощата се трансформира във фарс, в способ, при който резултати могат да се трансформират в последния миг и дори няколко дни след изборите. 8 от 9 щата, в които бе въведено пък автоматизирано изпращане на бюлетини, имат един и същи победител. А без доверие в изборната система, държавните управления и институциите губят легитимност в очите на жителите.

Ето за какво ние се обръщаме към всички в България с апел – когато идващия път се разискват концепциите за гласоподаване по пощите и за машинно/електронно гласоподаване, да си спомните тези събития и да не допускате сходни решения в изборния развой.

В страна, в която пощите не са на равнището на американските, които до неотдавна се смятаха за национална институция и горделивост, не трябва и да се помисля за сходни опити.

С почитание,
Долуподписаните:
Орлин Бориславов (Тексас), Петър Стаматов (Илинойс), Андрей Ненов (Колорадо), Николая Кръстева (Илинойс), Павлина Иванова (Ню Йорк)

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР