Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в

...
Българи, които живеят в чужбина, се събират на протест в
Коментари Харесай

Протест на българи от чужбина срещу системата на управление в центъра на София

Българи, които живеят в чужбина, се събират на митинг в София с искане за промяна на системата за ръководство и на държавното управление. Протестът е под наслов: " Оставка, съд и промяна на системата " и се провежда във " Facebook ".

София
 © фотоси: Милена Кирова
Участниците споделят, че се завръщат, с цел да трансформират системата и да потърсят сметка на всички ръководещи от 1989 година до през днешния ден. Твърдят, че митингът ще бъде неопределен. Събралите се желаят референдуми по швейцарски модел с директно допитване до народа, електронно и отдалечено гласоподаване на изборите.

Протестиращите упорстват за избор на персони, а не на партии с опция за отзоваване на определените. В това число основен прокурор, министър-председател, президент, министри, кметове, полицейски началници.



Протестиращите са блокирали придвижването пред постройката на Народното събрание. Пеят химна на България, чуват се и възгласи за оставка на държавното управление. На място има жандармерия, подредена в кордон пред постройката на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР