Българи изцяло финансират образованието на деца-сираци в Уганда. Повечето от

...
Българи изцяло финансират образованието на деца-сираци в Уганда. Повечето от
Коментари Харесай

Българи правят нещо в Уганда, което ще се помни дълги години

Българи напълно финансират образованието на деца-сираци в Уганда. Повечето от донорите не са богати и известни, а напълно елементарни хора. Всичко се случва благодарение на Йоанна Шопова, която през лятото на предходната година отпътува в Африка по специфичен план. Сега събира пари, с цел да се върне още веднъж там и да оказва помощ на децата, предава Българска национална телевизия.

150 деца сме изпратили тук от България с български спонсори на учебно заведение. - Много хора в България имат потребност от помощ, за какво българите оказват помощ на деца в Африка? Защото желаят да бъдат част от тази задача, желаят да оказват помощ, да подадат ръка на дете, което е в потребност в действителност, споделя Йоанна Шопова. Йоанна работи във компания за топлинно счетоводство в София. Когато идва в Африка е шокирана, че деца би трябвало да водят борба за оцеляване. А след завръщането си непрестанно мисли за Уганда. Чрез нея другари и непознати схващат, че децата в сиропиталището " Светлината на вярата " имат потребност от помощ. 75 $ годишно е таксата за обучение. Аз самата съм спонсор на 3 дечица - 2 момиченца и едно момченце.Там водата е злато, няма я.

Чистата вода е живот, споделя Йоанна. 25 $ месечно са разноските за храна и медикаменти за всяко дете. Или общо към 1500 $ за цялото сиропиталище, а все още разполагат с едвам по към 500 $ от дарения. Ежедневното меню включва царевично брашно, а луксът на трапезата значи да могат да си разрешат фасул,ориз, яйца. Отново с поддръжката на десетки българи, Йоанна и приятелите й съумяват да съберат парите за сонда, която да обезпечи вода за хората в региона. Не чаках, че толкоз доста хора ще желаят да ни оказват помощ.

Благодаря на нашите другари в България за всичко, което вършат за тези деца. Бъдете благословени, споделя Семпала Клифорд, която от 4 години управлява тази организация, която се грижи за деца-сираци в Уганда. Сега Йоанна е отдадена на идната идея - още веднъж да замине за Уганда и да види какво е реализирано там. Мечтите й имат лицата на щастливи деца. С храна, вода, заслон, учебно заведение, черква. За тях вярата идва от България. Където си имат кой да мисли за тях.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР