Българи и италианци влязоха в битка, след като започнаха да

...
Българи и италианци влязоха в битка, след като започнаха да
Коментари Харесай

Напрежение в Мондрагоне: Българи мятат мебели срещу италианци, те отвръщат с камъни. Наши в Неапол също се надигнаха

Българи и италианци влязоха в борба, откакто започнаха да се замерят с предмети. Първите сграбчиха мебелите, а вторите им отвърнаха с камъни. Екшънът се разигра в Мондрагоне.
Край жилищните блокове, на чиито 700 души бе подредено да не излизат, бе изпратена войска, с цел да потуши възходящия протест.

Видеа от мястото демонстрират, по какъв начин някои от недоволните българи излизат от перасите и стартират да крещят, а един от тях хвърля столове по натрупалите се долу италианци. Те обаче не остават по-назад и дават отговор на офанзивата, като стартират да хвърлят камъни по колите на българите и да чупят прозорците им. Други фрагменти демонстрират, че има и ранен служител на реда.

49 души са дали позитивни проби за COVID-19 в жилищния комплекс. Властите помолиха всички живущи там да не напущат домовете си, до момента в който не бъдат тествани. Това обаче не се хареса на служащите, основно българи заети в земеделието. Те на няколко пъти се пробват да пробият загражденията, само че защитата съумя да ги върне назад в постройката. Някои от тези, които са били инфектирани с ковид обаче са изчезнали. Според Rai става дума за незаконни служащи, които се опасяват за изгубят работата си.

" По предписание на посланика ще отида на място и ще проведа срещи в кметството. Ще отида до болничното заведение и се надявам да съумея да поговоря с някой от сънародниците ни, въпреки и през мрежата ", споделя Ермелина Пейчева, завеждащ консулска работа към посолството на България в Рим пред Нова тв.

Тя прибавя, че е значимо обстановката да бъде изяснена на място.

" Ако можем да спомагаме на нашите сънародници и управляващите, ще е добре. Всичко, от което имат потребност, ще им бъде предоставено ", добави Пейчева.

Междувременно десетки български роми в жилищен комплекс в град, северно от Неапол, на протест против наложената им карантина поради ковид.
Те се пробваха да изоставен жилищните блокове, в които живеят, и където има огнище на болестта. Заболелите там са 49 души. Полицията се намеси и върна бегълците, съобщи Bulgaria ON AIR.

Униформени ще охраняват комплекса. Властите допускат, че някои от инфектираните български селскостопански служащи са скрили, че са инфектирани, с цел да не изгубят работата си.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР