Българи и чужденци, които ще почиват по морските ни курорти

...
Българи и чужденци, които ще почиват по морските ни курорти
Коментари Харесай

Натовски танкове задръстват пътищата за морето


Българи и чужденци, които ще почиват по морските ни курорти в края на този месец и са решили да пътуват за ваканцията си с кола, евентуално ще срещнат проблеми с прекосяването през някои сектори. Причината е, че по пътищата на Източна България ще се придвижват огромни военни колони от танкове и друга бойна техника на НАТО. Причината те да дойдат у нас е учението Saber Guardian 17”.

Само задграничните военни, които ще дойдат у нас, са 6000. Заедно с тях ще дойдат и 1200 единици бойна техника. Всички те ще преминат през източната част на страната ни във времето след 18 юли. Това се схваща от писмен отговор на вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов до народен представител, съобщи БГНЕС.

За момента българските управляващи не са дали информация по какъв метод военната техника ще се планува през територията на една трета от България и ще се стигне ли до затваряне на пътища. Преминаването на 1200 бойни машини, част от които едрогабаритни, сред Русе и Бургас в разгара на летния отпускарски сезон ще натовари така и така напрегнатия трафик в Източна България в този интервал на годината.

От отговора на Каракачанов се схваща още, че държавното управление е дало позволение за интервала 23 юни – 28 юли 2017 година на територията на България да се проведат мероприятия по огромното военно обучение "Saber Guardian 17”, в което вземат участие военнослужещи и бойна техника на Българската войска, както и на армиите на Съединени американски щати, Украйна, Словения, Сърбия, Румъния, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Македония, Канада, Италия и Португалия.

Мащабното военно обучение, което се организира в няколко източноевропейски страни и в което вземат участие сред 25 000 и 40 000 военнослужещи, към този момент стана мотив за замяна на остри изказвания сред съветски и американски публични представители. "Основната идея на "Saber Guardian 17” е предвижването на 2-ри кавалерийски полк от състава на командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа с колесна техника и въоръжение, които ще се предвижват от Германия през Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, като е планувано на 18 юли 2017 година да преминат на територията на България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Русе-Дунав мост” 1 и да доближат до пристанище Бургас през полигон Ново село”, коментира военният министър. След като преминат на българска територия, задграничните военнослужещи ще се разположат на полигон "Николово” край Русе.

За задачата от сухопътните сили към този момент са уведомили общинската администрация. На военния полигон ще се построи Център за логистична поддръжка, който ще е краткотраен. В региона ще се разположат химически тоалетни, контейнери за чиста и отпадна вода и за събиране на битови боклуци. След напускането на задграничните военнослужещи, българските им сътрудници ще имат грижата да почистят полигон "Николово”, излиза наяве още от отговора на вицепремиера. В интервала на военното обучение, държавното управление е разрешило навлизането на българска територия и на 80 военни въздухоплавателни средства, написа Красимир Каракачанов, без да прецизира техния тип. Така не излиза наяве, дали на наша територия ще се появят и изпратените при започване на юни месец в Европа от Съединени американски щати няколко стратегически бомбардировача Б-52.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР