Българи доброволци дариха 25 генератора за ток на нуждаещи се

...
Българи доброволци дариха 25 генератора за ток на нуждаещи се
Коментари Харесай

Силата на доброто: Българи дариха 25 генератора на хора в Украйна


Българи доброволци подариха 25 генератора за ток на нуждаещи се украинци. От началото на войната в Украйна Ангел Пилев пътува осем пъти, с цел да доставя филантропична помощ на нуждаещите се там.

В началото на ноември стартира подготовка още веднъж да посети засегнатите от войната региони. Този път е решил да достави на хората генератори за ток, тъй като след ударите на съветската войска по енергийната система на Украйна, доста фамилии живеят на мрачно и студено.

Решава да снима цялото пътешестване от България до Украйна, с цел да покаже на хората отражението на войната. Пътят до Украйна е сложен и дълъг, а на границата с Румъния Ангел среща проблем.

Ангел Пилев, доброволец
Снимка: Редакторски екип


„ На румънската граница имахме проблем, когато един от митничарите стартира да изисква повече документи. Представих им документите на украинското посолство, фактурата, че всичко е закупено, че сме евангелска организация и оказваме помощ “, споделя Ангел.

Освен генераторите за ток Ангел носи още 4000 свещи, хранителни артикули и лекарства. След часове шофиране първата точка е достигната късно вечерта.

„ Започнахме от Вишневец. Един генератор подарихме на детската градина, оттова започнахме. Веднага отпътуваха два генератора за Херсон за военните елементи. Самите военни ни помолиха. За Донецк отпътуваха 2 генератора. Стигнахме до Киевска област “, добавя той.

Българи доброволци подариха 25 генератора за ток в Украйна
Снимка: Редакторски екип


Следващата цел на Ангел Пилев е Пидхайне. Селото е ударено от фосфорни бомби, които са унищожили огромна част от жилищните и административни здания. Кметството също е разрушено. Сега се обитава във фургон.

Пътуването е към този момент към края си. Мисията на Ангел е изпълнена.

„ Видяхме болежка, видяхме покруса. Един от въпросите, които чухме, беше по кое време ще свърши всичко това. Видяхме студа и хора, които все пак се усмихват и човешки да си оказват помощ, да се поддържат “, споделя доброволецът. Следващото пътешестване до Украйна Ангел възнамерява за Коледа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР