Българчета спечелиха отличия в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey(снимка: Център

...
Българчета спечелиха отличия в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey(снимка: Център
Коментари Харесай

Български ученици с отличие в космическо обучение


Българчета завоюваха оценки в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey
(снимка: Център за креативно обучение)

Български възпитаници бяха наградени за отлични достижения в региона на галактическите науки в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey, с стратегия по модел на NASA, оповестиха от Центъра за креативно образование.

Калина Досева от ПМГ „ Васил Друмев ”, Велико Търново, завоюва медала „ Right stuff ” за изключителни познания в региона на галактическите науки. Тя е стипендиант в състезанието с есета от предходната година, само че тъй като лагерът не се e провел през 2020 година, е трансферирана за присъединяване тази година.

Отбори с българско присъединяване са спечелили и награди за дизайн на емблема на задачата, за дизайн на колония на Марс, както и за викторина сред тимовете. Освен изброените награди, за присъединяване си в лагера, българчетата получават и документи.

Преди да стартират образованието си в лагера, учениците минават през конкурс с есета, с цел да се преборят за местата си. Според квотата за страната ни, на Space Camp тази година са образувани три групи възпитаници. Останалите две групи ще бъдат изпратени в лагера през август, а треньорите им чакат още сходни достижения.

Учебно-тренировъчният лагер Space Camp Turkey действа по модел на НАСА
(снимка: Център за креативно обучение)

Space Camp Turkey е един от двата обучителни галактически центъра в света, основани по модел на НАСА. Той се среща се в гр. Измир, Турция. Координатор на програмата за България е Центърът за креативно образование.

Програмата се концентрира основно върху мотивирането на младежи от целия свят да преследват кариера в региона на науката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с космоса, младежите развиват умения за работа в екип, усъвършенстват връзката между тях и възпитават лидерски качества в себе си в една динамична и занимателна среда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР