Българчета от Търговище спечелиха един супер златен медал, два златни

...
Българчета от Търговище спечелиха един супер златен медал, два златни
Коментари Харесай

Български деца грабнаха всички медали на арт конкурс в Япония

Българчета от Търговище завоюваха един супер златен орден, два златни и един сребърен на интернационален арт конкурс в Япония с дългогодишна история. Децата са художници от локална арт школа.

Рисунките на българчетата са определени измежду над 7000 произведения на деца от 36 страни в границите на 51-вият Международен Арт конкурс в Токио. 10-членно жури дефинира кои да бъдат отличени.

" Тази година един от моите възпитаници е притежател на супер златен орден на министъра на външните работи на Япония, който е един от десетте за целия свят и е единствен за нашата страна. Учениците от школата вземат участие от доста години в този конкурс и този орден, който е извоюван сега тук при нас, се печели за повторно от наши възпитаници. Досега във всичките им издания не слагат съответни тематики за работа, нито съответни техники, ние изпращаме на японците истинските творби, те към този момент стават оттова нататък тяхна благосъстоятелност, те вършат с тези произведения интернационална арт галерия ", изясни ръководителят на школата Нели Димитрова.

Носителят на супер златния орден е 12-годишният Димитър Димитров, който рисува от дребен.

" Мама ме възпламени по рисуването и оттова потегли всичко, доста се веселя, че рисувам в тази школа, тъй като доста работи научих и не знаех, че толкоз работи ще мога, че до тука ще стигна. Обичам доста да рисувам с пастели, флумастери и моливи, тази техника, която е на рисунката ми, се споделя " сграфито “. Рисунката съставлява цирк, тъй като аз доста обичам да вървя, цирк с акробати, коне и един човек, който се е качил на високо на рампа ", описа Димитър.

" Беше на три години, когато мострата на колата беше синя, а той я направи шарена, оттова нататък към този момент почнах да го подбутвам. Аз съм самообразован художник, преди време моят дядо рисуваше, може би от него да съм наследила, в този момент Митко да е наследил от мен ", добави майката на Димитър Янка Димитрова.

Сиана е млад учител по изобразяване, няколко години е работила в Англия, само че се е завърнала в родния си град. Неин ученик също получава златен орден от състезанието в Япония.

" Точно удовлетворението от работата всеки ден, което там го нямаше, обичам това, което го върша, върша го със пристрастеност и в действителност го боготворя и по тази причина. Най-ценното за мен е, когато виждам по какъв начин децата напредват и даже се учудват от своите лични благоприятни условия, когато съумявам да изкарам от тях най-хубавото, на което са способни сега ", разяснява Сиана Иванова от школа " Артея ".

" Обичам да рисувам с акварелни моливи и бои, вървя при госпожа Иванова за фешън дизайнер, това ми е първият орден, само че имам още един, който е супер златен орден ", сподели 10-годишната златна медалистка Селин Шерифова.

" Рисувам от детската градина, обичам да моделирам от глина и да рисувам с флумастери и бои ", съобщи десетгодишната Кристина Мирославова, която също е притежател на златен орден.

" Аз се занимавам някъде от 4 години, разправям се, тъй като кака ми ходеше тук и аз желаех да дойда, и доста ми хареса, и ме записаха ", изясни седемгодишната носителка на сребърен орден Ейлин Ахмедова.

Малките художници чакат своите награди и от интернационалния арт конкурс в Северна Македония, където им е присъдена огромната премия " Златната четка “.

Репортер: Герасим Герасимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР