Балетна школа За принцеси вече има богата колекция от 120

...
Балетна школа За принцеси вече има богата колекция от 120
Коментари Харесай

Златните момичета на Варна: Балетна школа За принцеси с колекция от 120 медала

Балетна школа " За принцеси " към този момент има богата сбирка от 120 медала, с помощта на своите златни девойки, заяви за Varna24.bg ръководителят на дребните звезди Йонка Иванова

Неминуемо балеринките заслужават статуса на " златни девойки " за Варна, защото за петте години от основаването на школата с изключение на медалите, те са отличени с десетки купи и самопризнания за присъединяване в благотворителни концерти под егидата на Община Варна.

Това лято прелестните дребни гении, победиха за следващ път на тазгодишното издание на Международна Морска Арт - Олимпиада " Хармония и мощ " в Созопол, от където се завърнаха с 11 златни, 8 сребърни и 7 бронзови оценки, завоювани безапелационенно от невероятните грации.

На Балетна школа " За принцеси " беше връчена и най-голямата премия на състезанието - GrandPrix в категория " Open-Show dance ".

Наред с това удивителен бе и концерт-спектакълът, който принцесите на Варна показаха дни по-късно на сцената на Летен спектакъл и провокираха бурни овации и екстаз измежду публиката.

Школата е учредена през 2017 година като основен живописен началник е Йонка Иванова. Тя е ученик на Националната музикална академия в София и има над 10 години преподавателска активност зад тила си. Към момента в града има три зали на балетната школа, в които дребните принцеси на възраст сред 3 и 10 години неуморно се трудят и развиват гения си под наблюдението на своя основен възпитател Йонка Иванова и помощник-астистент Таня Парушева.

Ежегодно школата има два концерта в най-големите културни центрове в града, а нейни ученици постоянно не престават своето професионално развиване в НУИ " Добри Христов " -Варна, където е почнала своя балет път и техния възпитател.

Както госпожа Йонка Иванова споделя:  " Балетът е изкуство, което изисква отдаденост, неизменност и самообладание. Ако имаме мощен темперамент и фразата " Нека повторим още един път! " не ни плаши, то умората ще изчезне щом се усетят вниманието, светлините на прожекторите и аплодисментите на публиката! "

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР