Балетна гала на млади изпълнители от 21 държави ще представи

...
Балетна гала на млади изпълнители от 21 държави ще представи
Коментари Харесай

Изпълнители от 21 държави ще покажат вълшебството на балета с гала спектакъл в Бургас

Балетна церемония на млади реализатори от 21 страни ще показа в Бургас интернационалната танцова организация Russian MastersBallet . Събитието ще е на 20 август, от 19.00 часа в Културния дом на нефтохимика. Проявата е подкрепена от локалната община.

На спектакъла ще бъдат показани вариации от именити типичен балетни постановки , както и няколко модерни осъществявания, основани особено за събитието от хореографа Денис Унтила.

За да следи церемония вечерта, в Бургас се чака да дойде прима балерината на Мариински спектакъл Мария Кхорева , осведомиха уредниците на събитието. Те прибавиха, че танцова организация Russian MastersBallet е избрала тази година и Бургас за осъществяване на интензивно лятно образование.

Участниците в летния курс се образоват от преподаватели на световноизвестната балетна Академия “Ваганова ” в Санкт Петербург, Русия. За да се включат в летните курсове, младите танцьори поставят изпит, а присъединяване им се смята за влиятелно и разрастващо високо професионално майсторство. В летните курсове на Russian MastersBallet  вземат участие 320 млади балетисти от 35 страни. Те са подбрани всред над 600 кандидатури от целия свят. Летните учебни заведения тази година се организираха в Санкт Петерсбург, Русия и Аликанте, Испания.

В Бургас участниците са 70 от 21 страни - Белгия, Канада, Чехия, Дания, Франция, Германия, Италия, Япония, Мексико, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Южна Африка, Швейцария, Турция, Украйна, Съединени американски щати, България и други

Russian MastersBallet е интернационална балетна организация и формален представител на Академия “Ваганова ”. Основна активност на организацията е реализацията на интензивни балетни курсове в разграничи елементи на Европа, с присъединяване на  млади експерти и приети интернационалните преподаватели.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР