Балет Тодес ще представи юбилейната си програма Шантав сън в

...
Балет Тодес ще представи юбилейната си програма Шантав сън в
Коментари Харесай

Балет Тодес празнува 30 години у нас

Балет " Тодес " ще показа юбилейната си стратегия " Шантав сън " в София, НДК, зала 1, на 29 ноември. У нас идват тридесет от балетистите.

А сюжетът на спектакъла, който ще гледаме, е за един сън на летището, в очакване на полет, който ни придвижва на всички места по света.

Заедно с танцьорите, феновете ще пропътуват през Русия, Египет, Далечния Изток, Дивия Запад и доста други завладяващи дестинации.

В " Шантав сън " динамично се сменят сюжети, настроения, географски ширини и столетия. Всяка история от приказния сън е с друг прочувствен заряд, костюми, осветяване и музика.

 Снимка 316303

Балетът сплотява в неповторимата си хореография - класика, хип-хоп и съвременен танц, приказни истории и хумористични етюди.

Балет " Тодес " е основан през 1987 година и е знак за съветската просвета. Създател, балетмайстор и постановчик е Алла Духова. През 2001 година тя е поканена персонално от Путин на среща с други изтъкнати дами в Русия, постигнали триумф в креативната си кариера.

 Снимка 316302

Името на балета - " Тодес " идва от един от най - рисковите детайли във фигурното пързаляне. На международна сцена танцьорите са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и още звезди.

Впечатляваща хореография, изумителен синхрон, обилни костюми, авторска музика и 30 години на върха - това е " Тодес ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР