Балерина от Източен Ланкашър е починала в САЩ, след като

...
Балерина от Източен Ланкашър е починала в САЩ, след като
Коментари Харесай

Балерина почина, след като яла бисквитка с фъстъци

Балерина от Източен Ланкашър е умряла в Съединени американски щати, откакто е яла бисквита с фъстъци. Съставката не е била посочена на етикета, оповестява Sky News. 

Орла Баксендейл, на 25 години, получава тежък анафилактичен потрес на 11 януари след алергична реакция към ваниловата бисквитка, закупена от американска верига супермаркети.  

Баксендейл, която се е преместила в Ню Йорк през 2018 година, с цел да преследва кариера на балерина, е изяла бисквитата по време на събиране в Кънектикът, оповестиха здравните чиновници на щата. 

Бисквитата е съдържала фъстъци, само че те не са били посочени като съставна част. 

Около 500 опаковки от бисквитите, които са били продадени сред 6 ноември и 31 декември, към този момент са изтеглени от пазара. Това е разпоредила Администрацията по храните и медикаментите (FDA). 

Стю Леонард младши, основен изпълнителен шеф на комерсиалната верига, съобщи във видеоклип, оповестен в сряда, че доставчикът им е трансформирал рецептата. 

Производителят е премахнал соевите съставки и ги е заменил с фъстъци, без да уведоми основния си отговорник по сигурността. 

В изказване на компанията се споделя, че през юли предходната година са уведомили комерсиалната верига, че продуктът съдържа фъстъци. Компанията твърди, че е етикирала правилно съответните артикули.  
               

" Орла беше единствена по рода си. Тя беше красива, лъчезарна, смела душа, която постоянно вярваше, че ще реализира най-големите си фантазии - и тъкмо това направи. Тя живееше пълноценно ”, споделя фамилията на балерината в изказване. 

" Никога няма да се съвземем от болката, че ни я лишиха толкоз скоро, в разцвета на силите ѝ. Но също по този начин се гордеем, че я назоваваме наша щерка. Благодарни сме, че имахме привилегията да споделим 25 години с подобен специфичен човек ”, допълват роднините.  

" Непонятно е, че алергиите могат да лишават човешки живот през 2024 година, и желаеме да призовем всички да информирате себе си и хората към вас за анафилаксията, по какъв начин да употребявате “Епи Пен ” (медицинско устройство за инжектиране на измерена доза епинефрин - бел.ред.). Хората би трябвало да се срещнат с ранните предупредителни знаци за тежки алергични реакции ” , считат роднините на жетвата. 

" Бяхме потресени от стотиците известия, които дойдоха от целия свят от хора, които обичаха Орла и в никакъв случай няма да не помнят срещата с нея или това, че са я видели да танцува. Орла имаше хипнотизиращ гений и дръзновен темперамент ”, се споделя още в изказването.  

" Тя ще живее в сърцата на всички ни вечно ", споделя фамилията на жертвата. 

Орла е родена и израснала в Манчестър, Англия. 

Тя се преместила в Ню Йорк през 2018 година, с цел да се причисли към фамилията на американския танцов спектакъл „ Алвин Ейли ”. 

" Ще я помним с радостния ѝ дух и безграничния ѝ гений ”, споделят сътрудници на балерината. 
               
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР