Балчик. Може би утре“ на Мартин Илиев е отличен за

...
Балчик. Може би утре“ на Мартин Илиев е отличен за
Коментари Харесай

Добрич: „Може би утре“ на Мартин Илиев е отличен за най-добър български късометражен филм на фестивала “In the palace International Short Film Festival” в Балчик

Балчик. „ Може би на следващия ден “ на Мартин Илиев е отличен за най-хубав български късометражен филм на тазгодишното издание на фестивала “In the palace International Short Film Festival ”, на който хазаин обичайно е Държавният културен институт – Културен център (ДКИ-КЦ) „ Двореца “ в Балчик. Това заяви Галя Георгиева, управител „ Културни и специфични събития “ в Архитектурно-парковия комплекс, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна. Сред отличените произведения са също френски и полски продукции. За най-хубав игрален филм е определен „ Обикновен живот “ на Соня Роланд от Франция. От българската спортна стратегия журито е избрало игралният филм „ Може би на следващия ден “ на режисьора Мартин Илиев. Второто място е присъдено на кино лентата „ Любов “ на Боя Харизанова, определен за любимец и от публиката във Велико Търново и Варна. Третото място в националния конкурс са си поделили продукциите „ На алено “ на Тома Вашаров и „ Добри “ на Орлин Милчев.
От интернационалната селекция за най-хубав документален филм е определен френският „ Тук никой не умира “ на Симон Панай, а за най-хубав анимационен – полският „ Вълнени болтчета “ на Бартош Кеджерски. Журито е отличило със специфична премия и игралната продукция от Нова Зеландия на режисьора Айвън Бардж „ Мадам Блек “. Почетен посетител на формалната гала по закриването на 14-то издание на фестивала е бил заместник-министърът на културата Румен Димитров, който тържествено е наградил отличените, а със своето особено послание към младите създатели и фенове на седмото изкуство е изразил поддръжката си и е изтъкнал значимостта на развиването и популяризирането на късометражното кино у нас. В церемонията е взела участие също Жени Михайлова, шеф на Държавен културен институт - Културен център „ Двореца “ в Балчик.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР