Балчик. Жители на Балчик подкрепиха идеята на Визия за България“

...
Балчик. Жители на Балчик подкрепиха идеята на Визия за България“
Коментари Харесай

Жители на Балчик подкрепиха идеята на „Визия за България“ за един учебник по предмет

Балчик. Жители на Балчик поддържаха концепцията на „ Визия за България “ за един учебник по предмет. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . По време на представянето на „ Визия за България “ в Балчик, като главен проблем жителите на общината сложиха разрухата на родното обучение посредством делегираните бюджети и измененията в Закона за предучилищното и учебното обучение. Те подчертаха, че учителите са се трансформирали в админи и по тази причина системата на администриране на образователния развой би трябвало да се опрости. Секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Ирена Анастасова показа Визията на левицата в областта на образованието. Присъстващите показаха поддръжка за заложените във Визията ограничения за един учебник по предмет и отпущането на държавни средства единствено за държавните и общински учебни заведения. Те настояха да се учат българските създатели, тъй като те са нашата същина. Народният представител Пенчо Милков показа предложенията на Българска социалистическа партия в областта на опазването на здравето и финансите. Хората показаха своето мнение срещу спомагателните осигурителни заплащания и потребността от лична здравна карта. Депутатът Стефан Бурджев дава отговор на въпросите на присъстващите в областта на политиките за младежите.
Жители на община Шабла, измежду които и представители от разнообразни партии, дискутираха предложенията на Българска социалистическа партия във „ Визия за България “ с народните представители Васил Антонов и Кольо Милев. На срещата участваха ръководителят на Общински съвет - Шабла Йорданка Стоева и общинският консултант от левицата Деян Димитров Промяна в Закона за туризма във връзка с регламентирането на местата и метода на къмпингуване желаеха жителите на общината. Те поддържаха предложенията на левицата за повишението и рухването на праговете на пенсиите и връщането на страната в стопанската система, както и предложенията за развиването на районите. „ Подкрепата за регионите е мощно развита във Визията, в нея сме заложили и основаването на „ Национален фонд за доближаване сред районите “, изясни националният представител Васил Антонов. Той добави, че цел за този фонд е той да се концентрира във финансиране на тези вложения в районите, които водят към възходящо доближаване, в това число и в области като обучение, образуване на умения, локален потенциал и положително ръководство. Народният представител сподели още, че разликите в районите са подбудени и от неправилното систематизиране на фондовете в Северна България, които са четири пъти по-малко от тези в южната част на страната. На срещата бе подложен и въпросът за построяването на АЕЦ „ Белене “, като жителите на Шабла се оповестиха изрично за реализирането на плана. „ Реализирането на плановете в енергетиката и защитата, както и положителното обучение и опазване на здравето са част от националната сигурност, по тази причина във Визията те са необятно застъпени “, разяснява националният представител ген. Кольо Милев. Преди срещата с жителите на Шабла народните представители посетиха църквата „ Св. Харалампий “ в града и клуба на запасните офицери.
Във Визията да бъде заложено да се сътвори държавен фонд за финансиране на общинската стопанска система предложиха жителите на общ. Тервел по време на срещата с народните представители Таско Ерменков, Даниел Йорданов, Цветан Топчиев и Николай Пенев. „ Държавата трансферира от ден на ден отговорности на общините, без да обезпечава средства за тях и по този метод дребните общини са на ръба на оцеляването по тази причина децентрализацията е значим миг във „ Визия за България “, сподели националният представител Таско Ерменков. Жителите на Тервел предложиха още в раздел Култура да се развият вижданията на левицата за развиването на читалищата- за опазване на българщината в дребните обитаеми места. Държавна регулация в развъждането, производството и продажбата на плодове и зеленчуци и стратегии за подкрепяне, както и държавна политика за морските общини- бяха другите оферти за допълнение на Визията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР