Балансът между работа и личен живот е ключов за удовлетвореността

...
Балансът между работа и личен живот е ключов за удовлетвореността
Коментари Харесай

Имотен сектор, в който предстоят трансформации

Балансът сред работа и персонален живот е основен за удовлетвореността от работното място. Това е главният извод от изследване на консултантската компания Colliers International осъществено взаимно с интернационалната адвокатска адвокатска фирма CMS. Близо 70% от интервюирани показват точно този фактор за главен, когато става дума дали да одобряват работно място в дадена компания или не. За 37% от респондентите е значим дизайнът на офиса и физическата работна среда, а за 18% смятат обезпечаването на условия, според стандартите за резистентен офис за характерност на модерното работно пространство.

„ Коуъркинг пространствата се оказват известни измежду респондентите, изключително тези в столиците. Над 25% от участниците в изследването харесват работата в подобен вид офис, а 40% са съгласни с изказванието до избрана степен. Разпределението по географски принцип демонстрира, че 36% от участниците, основани в столиците на страни от ЦИЕ са изцяло съгласни, че биха работили в коуъркинг пространство, а единствено 4% са изцяло несъгласни”, споделя Марк Робинсън, експерт „ Проучвания” в Colliers International.

Близо половината от интервюираните считат, че имат гъвкаво работно време и се възползват от него, а 57% - имат опцията да работят от у дома. Последният вид работа е по-популярен измежду чиновниците, които заемат мениджърски позиции. „ Това значи, че би трябвало да мине още време, преди този момент да се трансформира в обща процедура, използвана и за милениалите (поколението Y) в ЦИЕ”, разясняват създателите на допитването.

Развитието на технологиите, в това число потреблението на изкуствен интелект и въвеждането на решения за „ интелигентен офис “ ще продължат да основават благоприятни условия и провокации за чиновниците и работодателите. На въпросът доколко въвеждането на технологии за наблюдаване на местоположението на служителя по време на работа ги кара да се усещат удобно, единствено 4% от респондентите са дали отговор утвърдително. 65% са дали негативен отговор, а 44% са били изцяло несъгласни. Това е в контрастност с вижданията в Обединеното Кралство (ОК).

Последните геополитически събития трансформираха методът, по който милениалите гледат на сигурността на работното място. Според изследване на Deloitte “First Steps into the Labour Market”, отдадено на упованията на поколението Y в ЦИЕ към работното място, множеството от представителите му към този момент са по-малко склонни да сменят работодателя си и от ден на ден виждат смисъл в работата на цялостен работен ден. Проучването също демонстрира, че гъвкавостта е основна за тях. Това важи за работното време, кариерното развиване, образованието и оценката на представянето, както и за дрескода, и самия офис.

Проучването демонстрира, че предстоят трансформации в офисния бранш в ЦИЕ. Компаниите ще изискват повече еластичност на изискванията за наем. Представените трендове евентуално ще окуражат притежателите на бизнес здания в ЦИЕ да обмислят включването на благоприятни условия за споделени работни пространства като част от концепцията на техните планове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР