Bakkt, платформата за криптовалути, стартирана през 2018 г. от компанията

...
Bakkt, платформата за криптовалути, стартирана през 2018 г. от компанията
Коментари Харесай

Още един крипто гигант на ръба на фалита

Bakkt, платформата за криптовалути, стартирана през 2018 година от компанията майка на Нюйоркската фондова борса, издаде в сряда предизвестие по отношение на финансовата си резистентност.

В заявление до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) компанията изрази неустановеност по отношение на способността си да продължи да действа, като съобщи:

В документа се акцентират и опасения по отношение на адекватността на паричните запаси и лимитираните средства за поддържане на активността през идващите 12 месеца.

За да се оправи с тези финансови опасения, Bakkt се стреми да продаде скъпи бумаги на стойност до $150 милиона, както беше доказано от представител на компанията.

Първоначално основана от Intercontinental Exchange, компания, която ръководи огромни тържища за деривати, в това число NYSE, Bakkt в началото имаше за цел да улесни заплащанията с Биткойн ( BTC ) за клиентите на Starbucks.

Въпреки че през 2021 година вкара цифров портфейл, който след това беше прекратен през идната година, Bakkt пренасочи фокуса си към даване на услуги за настойничество и търговия с криптовалути .

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР