Бъкингамският дворец публикува вчера вечерта документа, в който британската кралица

...
Бъкингамският дворец публикува вчера вечерта документа, в който британската кралица
Коментари Харесай

Кралица Елизабет даде формалното си съгласие за сватбата на принц Хари

Бъкингамският замък разгласява през вчерашния ден вечерта документа, в който английската кралица Елизабет Втора дава публично единодушието си за сватбата на внука си принц Хари с американската актриса Меган Маркъл.

Сватбата е на 19 май, а документът, даващ единодушието на кралицата за сключването на брака, датира от 14 март. Той е подписан от кралицата и е написан на ръка от канцеларията на кралицата върху веленова хартия, употребена единствено за най-важните държавни документи.

Документът ще бъде даден на Меган и Хари малко след сватбата им. Той е декориран с доста знаци и гербове, измежду които тези на английската монархия и тези на принц Хари. Сред тях се открояват червен змей - признакът на Уейлс, а също и флоралната емблема на Англия - роза, детелина и трън. В документа има и роза, която е флоралният знак на Съединени американски щати, както и детайли отличаващи фамилията на Хари по майчина линия.

В документа попада знамето на Общността на нациите. През април кралицата номинира Хари за дипломат на младежта в Общността на нациите - организация, която сплотява 53 страни членки.

Документът е подпечатан с огромния щемпел на Обединеното кралство, употребен при кралско утвърждение на най-важните държавни документи.

Според нов закон за унаследяване на короната, влезнал в действие през 2015 година, шестимата първи наследници за трона би трябвало да получат единодушието на монарха, с цел да могат да се оженят. Хари е шестият след татко си принц Чарлз, брат си принц Уилям и племенниците си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР