Бахамската звезда Стивън Гардинър, действащият олимпийски и световен шампион на

...
Бахамската звезда Стивън Гардинър, действащият олимпийски и световен шампион на
Коментари Харесай

Олимпийският и световен шампион на 400 м няма да бъде в Юджийн

Бахамската звезда Стивън Гардинър, настоящият олимпийски и международен първенец на 400 м, съобщи, че няма да пази купата си на Световното състезание по лека атлетика, което стартира в петък в Юджийн, Орегон.

В обява на Инстаграм Гардинър показа, че възпалено сухожилие ще го принуди да пропусне шампионата на планетата на Хейуърд Фийлд.

„ Още един международен шампионат, само че вместо да сложа шпайковете, бях посъветван да си сложа специфичен ботуш поради възпалено сухожилие. За страдание, няма да има Юджийн 2022 за мен! Съкрушен съм от новината, само че съм признателен за всички благословии в кариерата си досега “, написа той.

Стивън Гардинър завоюва международната купа на 400 м през 2019 в Доха с най-хубав персонален резултат от 43.48 сек и сграбчи златото в Токио предходната година с 43.85 сек, изравнявайки най-бързото време в света за 2021.

„ Сега ще се подложа на нужното лекуване, тъй че още веднъж да бъда на 100%. Съжалявам, че няма да мога да вземам участие. Пожелавам на моите противници положително здраве и всичко най-хубаво “, добави бахамецът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР