Багери бутнаха 18 незаконни постройки в ромското гето „Максуда“ във

...
Багери бутнаха 18 незаконни постройки в ромското гето „Максуда“ във
Коментари Харесай

Бутнаха още 18 коптора в ромското гето „Максуда“

Багери бутнаха 18 противозаконни постройки в ромското гето „Максуда“ във Варна. Събарянето им стартира заради това, че попадат в трасето на новия бул. „Левски“, който се строи за понижаване на трафика в морската столица.

 %d0%bc%d0%b0%d0%ba%d1%81%d1%83%d0%b4%d0%b0-1 „Няма драми и напрежение, всички, които са били разпознати като обитаващи или по-скоро ползващи тези постройки са известени надлежно“, сподели кметът Иван Портних. На място са изпратени представители на обществените служби към община Варна, от Агенцията за обществено подкрепяне, както и посредници. Общината няма ангажимент да обезпечи заслон за живеещите в съборените къщи, сподели Портних. Той напомни, че досега са разчистени общо 100 противозаконни постройки, които попадат в терена на новия бул.. Вървят процедури и занапред следва още противозаконни къщи да бъдат съборени.

„ Разчистваме хиляди тонове с години трупан отпадък в „ Максуда “. В момента е построена и защитна ограда на почистените скатове, с цел да не може да продължава безразборното мятане на боклук по тях. “, сподели Портних.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР