Багер копае и вдига диги на плаж Аурелия“, разположен между

...
Багер копае и вдига диги на плаж Аурелия“, разположен между
Коментари Харесай

Багер копае на плаж „Аурелия“, разположен между Равда и Несебър

Багер копае и подвига насипи на плаж „ Аурелия “ , ситуиран сред Равда и Несебър . За това алармира четец на Искра.бг , който изпрати и фотоси на публицистичния ни имейл.

Кадрите са направени минути след 13:00 часа през днешния ден . На тях ясно се вижда по какъв начин тежката техника е на плажа и копае пясък от морето.

„ Понеже е неразрешено, всичко това става в почивен ден. Има толкоз доста нарушавания. Тук в тази община не важат правила и закони “, написа сигналистът до медията ни.

Припомняме, че, с която не разрешава осъществяването на дейности, които нарушават повърхността и целостта на крайбрежната плажна линия. Това включва и построяването на пясъчни насипи . Тогава беше предоставено на бургаската екоинспекция, Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ и ОДМВР-Бургас да правят инспекции и да реализират надзор за недопускане на действия, нарушаващи целостта на плажните линии. В случай че се установи нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и Закона за запазване на околната среда нарушителите би трябвало бъдат глобени.

Преди заповедта да стане факт съвсем по всички плажове у нас през есенно-зимния сезон се изграждаха пясъчни насипи в опит да се запазят постройките по тях и да предотвратят „ изяждането “ на линията от високите талази през зимата.

От Искра.бг продължаваме да следим случая.

Очакваме и вашите сигнали на [email protected]

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР