Багдад и ръководената от Вашингтон военна коалиция възобновиха преговорите си

...
Багдад и ръководената от Вашингтон военна коалиция възобновиха преговорите си
Коментари Харесай

Вашингтон и Багдад подновиха преговорите си за изтегляне на оглавените от САЩ коалиционни сили от Ирак

Багдад и ръководената от Вашингтон военна коалиция възобновиха договарянията си по въпроса по какъв начин да се редуцира броят на разположените от години военни елементи в Ирак, чиято задача е да противодействат на " Ислямска страна ", съобщи Асошиейтед прес. 

През последните седмици Съединени американски щати започнаха ответни удари в Ирак и Сирия, като при една от офанзивите беше погубен почитан пълководец на мощната групировка  " Катаиб Хизбула ", която съгласно Вашингтон е виновна за убийството на американски военни в региона. 

През август Ирак и Съединени американски щати реализираха единодушие да стартират договаряния за евакуиране на съдружните войски от страната, напомня АП.

В изказване на иракското държавно управление, оповестено в обществената мрежа " Екс ", се показва, че сега в Ирак има към 2500 американски военни и че тяхното евакуиране ще бъде съобразено със обстановката към сигурността в региона, както и с опциите на иракските въоръжени сили.

С подновяването на консултациите ще продължи да се обрисува пътят към нови двустранни връзки, стига " спокойният звук на договарянията да не бъде нарушен по никакъв метод ", написа в изказването на иракските управляващи, написа Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР