Багдад — Ракетна атака срещу разтегнатото посолство на САЩ в

...
Багдад — Ракетна атака срещу разтегнатото посолство на САЩ в
Коментари Харесай

Ракети са изстреляни по посолството на САЩ в Ирак, докато насилието в Близкия изток продължава да ескалира

Багдад — Ракетна офанзива против разтегнатото посолство на Съединени американски щати в Багдад аргументи незначителни вреди, само че без жертви в петък сутринта, споделиха американски и иракски публични лица.

Атаката е първата доказана офанзива против посолството, ситуирано в мощно укрепената Зелена зона на столицата на Ирак от началото на войната Израел-Хамас. В Зелената зона се обитават иракски държавни здания и посолства на западния бряг на река Тигър.

Подкрепяните от Иран милиции в Ирак поеха отговорност за десетки офанзиви, ориентирани против бази, в които се намират американски бойци в Ирак и Сирия след Израел разгласи война на Хамас преди два месеца. Американската войска заяви, че през последните седмици са осъществени 78 офанзиви против американски уреди, от които 37 в Ирак и 41 в Сирия.

Иракски чиновник по сигурността сподели, че 14 ракети Катюша са били изстреляни в петък, някои от които са блъснали покрай една от вратите на посолството на Съединени американски щати, до момента в който други са паднали в реката. Служителят сподели,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР