Бъг в системата принуди бившия депутат и настоящ шеф на

...
Бъг в системата принуди бившия депутат и настоящ шеф на
Коментари Харесай

Бивш роден депутат плати 2 пъти за винетка, отнесе и глоба

Бъг в системата принуди някогашния народен представител и сегашен началник на Клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив " проф. доктор Димитър Шишков да заплати два пъти за винетка на лек автомобил. Отгоре на това получи и акт за 70 лв..

"Преди няколко дни чиновници на БГ Тол стопират щерка ми на път от Марково за Цалапица и <210> декларират, че няма платена винетка. Тя оспорва, тъй като знае, че има такава. Лично аз съм платил за лекия автомобил, който е управлявала, тъй като е лизингов и се води на мое име ", описа известният уролог пред „ Марица ".

Когато щерка му звъннала, той бил в интервенция и не съумял да реагира навреме. Малко по-късно изпраща по интернет черно на бяло квитанция за осъщественото заплащане и номера на винетката. Въпреки това съгласно хората на БГ Тол винетката не се смята за изрядна и годна, тъй като в системата излиза, че возилото е с немска регистрация.

Номерът е същият, само че в графата „ данни за транспортното средство " и „ страна на регистрация " излиза Германия. Проверяващите са безапелационни, че би трябвало да наложат санкция от 70 лв., и пишат акт на притежателя на МПС-то.

"Ситуацията е изумителна и неуместна, тъй като по принцип без значение каква е страната на регистрация на транспортното средство е-винетката коства 97 лв., и аз потвърждавам, че съм ги платил ", разяснява проф доктор Шишков.

След три дълги и протяжни диалога с колцентъра на БГ Тол го убеждават, че той самият е позволил неточност с страната на регистрация на возилото и би трябвало да заплати още един път таксата. Сяда още веднъж на компютъра, стартира почтително да попълня и какво се случва? Въвеждайки електронната си поща, графата „ страна на регистрация " автоматизирано се сменя на Германия, споделя неудачите си лекарят.

Няма метод аз да направя неточност, защото отметките за България и Германия са доста надалеч една от друга, разяснява известният уролог. Направил още една проба - въвел адреса си ръчно, писмен знак по писмен знак, макар че към този момент е запаметен.

И, о, знамение, излиза, че возилото ми е записано в България, възкликва доктор Шишков. Така е-винетката за леката кола до момента ми излезе 194 лв., а санкцията от 70 лв. наложително ще апелирам, приказвал съм с юрист, разяснява проф. доктор Димитър Шишков, който беше национален фаворит в 43-тото национално заседание.

„ Марица " изпрати проблема за коментар в БГ Тол и те се ангажираха да проучат случая и да го обяснят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР