Баев каза че по време на нощна смяна в събота,

...
Баев каза че по време на нощна смяна в събота,
Коментари Харесай

Ухапаният полицай от кандидат-депутат опровергава обвиненията на нарушения при ареста


Баев сподели че по време на нощна промяна в събота, с сътрудника му, с който са били, са направили обход на градинката " Баня Лозенец ", защото там постоянно се откриват правонарушители, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В даден миг чухме малко по-силни крясъци от на пръв взор група, като в следствие видяхме, че става въпрос за трима души, които идваха откъм подлез. Един от тях заявяваше по какъв начин щял да извърши дадени противоправни дейности, които са упоменати към този момент неведнъж - да изпуши марихуана у дома. Вследствие на това служителите на реда направили инспекция на тримата мъже. При първичните дейности тримата не са оказвали никаква опозиция. Баев изясни, че не е имало проблеми досега, в който обвиненият е трябвало да бъде настанен в служебния автомобил.

" До момента на слагане на белезниците, в това число и методът с него към служебния автомобил, чисто физически той не оказа опозиция. В момента на настаняване в служебния автомобил той изрично отхвърли ", описа Баев.

Той добави, че мъжът е бил по-едър от него и е било мъчно да го вкара в колата. Поради тази причина го е свалил на земята, с концепцията да го накара да влезе, при което мъжът го е ухапал. При въпрос на медиите контрольор Баев удостовери, че се е легитимирал пред тримата мъже и че значката му е била на вярното място.

Баев насочи апел полицията да не се употребява като средство за политическа конкуренция и компромати.

" Това, че лицето е имало политическо минало за мен не е съображение да бъде фаворизиран по отношение на други жители. За мен значително това е повода за казуса и изрично настоявам, че полицейско принуждение не е имало. Искам да защитя всички сътрудници, които по някакъв метод са били обект на сходни нападки, сподели още той.

До инспекцията по случая се стигна откакто задържаният Виктор Иванов се е прибирал към дома си, когато до подлеза при НДК двама униформени чиновници са го спрели и са му споделили да си извади всичко от джобовете. По думите му той ги е помолил да се легитимират, само че служителите на реда отказали, а той добавил, че не извършва незаконосъобразни заповеди. Иванов добави, че е спорил с служителите на реда към 15 минути, а след това те са го арестували. По думите му е задържан поради офанзива над длъжностно лице - " изказванието, по-конкретно, е, че съм ухапал служителя на реда по глезена " . Иванов уточни, че ще апелира заповедта си за задържане, като посочи, че при обиска у него не е намерено нищо нелегално.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР