Бъдете внимателни в парк Аязмото в Стара Загора - има

...
Бъдете внимателни в парк Аязмото в Стара Загора - има
Коментари Харесай

Пазете кучетата и котките: Откриха консерви с отрова в парк в Стара Загора

Бъдете деликатни в парк " Аязмото " в Стара Загора - има разхвърляна отрова.

Велизара Цонева, която работи като радио и ефирен публицист повече от 20 години, споделя тревожна вест - в парк " Аязмото ", който е един от обичаните на старозагорци и посетителите на града, има консерви с отрова, чиято единствена цел е да убие по непосилен метод животните. Отровата е сложена на няколко места.

" Няма да употребявам квалификации, нито ще обмислям що за изроди дишат същия въздух, ще кажа да внимавате като разхождате кучовете си на Аязмото, изключително по пътя за Генералската чешма ", предизвестява Цонева.

Журналистката предлага стопаните да извеждат кучетата си наложително на мотив и да наблюдават какво ядат.

" Открити са и отровени котки и кучета /по разкази на очевидци/, а през днешния ден пред очите ми едно домашно хъски си изповръща червата тъкмо пред чешмата, откакто е бродило по пътя без мотив и хапвало каквото откри ", това написа Велизара в персоналния си Facebook акаунт.

За страдание разхвърлянето на отрова за домашни любимци се трансформира в всеобща процедура у нас. Напоследък от ден на ден хора сигнализират за този проблем.

Към този миг слагането на отровни примки не се записва като криминирано действие, само че по информация на Министерство на вътрешните работи се приготвя законопроект това да стане. Надяваме се това да се случи в границите на новата 2023 година. 



По информация на Велизара Цонева това е едно от местата, на които има сложена отрова в региона на " Аязмото ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР