Бъдете благодарни на съдбата си и за враговете си също! В

...
Бъдете благодарни на съдбата си и за враговете си също! В
Коментари Харесай

Всеки човек, когото срещаме в живота си, става наш учител

 Всеки-човек,-когото-срещаме-в-живота-си,-става-наш-учител

Бъдете признателни на ориста си и за враговете си също! 

В живота на всеки от нас настава миг, когато се усещаме афектирани, тъжни или изолирани. Мислим си, че животът се отнася към нас изцяло незаслужено.

Когато попаднем в някоя комплицирана обстановка, постоянно одобряваме ролята на жертва и започваме да се съжаляваме. Просто се предаваме, вместо да се опитаме да разберем: това, което се случва с нас, е отлична опция да създадем себе си по-добри, да усвоим някой значим житейски урок. А по-късно, въоръжени с получените познания и умения, да продължим напред.

Представете си, че сте в ролята на човек-магнит, който притегля към себе си проблеми хора и неловки сиатуации — можем да научим доста от тези хора, а тези обстановки ще оказват помощ на нашия разсъдък и нашата душа да станат по-добри.

Всеки човек, който срещаме на житейския си път, може да стане наш преподавател. Всеки — даже този, който първо може да сме сметнали за изверг “.

Има една алегория за душата, която, извисявайки се в пустотата сред световете, решила да избере какво потребно може да научи за идващото си олицетворение. И в последна сметка решила, че най-полезно от всичко ще й бъде да се научи да прости.

Душата се отправила към другите души, които дружно с нея се готвели за идващото си олицетворение и ги помолила да й оказват помощ да усвои тези уроци, нужни за това да се научи да прости.

Една от душите, съгласили се да оказват помощ, решила да изиграе ролята на нейния мъж, който от време на време ставал избухлив и недодялан, наранявал възприятията й, с цел да се научи душата да му прости.

Друга душа приела ролята на нейна майка, която въобще не схваща своята щерка, не й обръща внимание, унищожава я, с цел да се научи и на нея да прости. Следващата душа приела ролята на най-хубавата й другарка, която се отдръпнала от нея, когато й е било най-зле — с цел да може, въпреки всичко, душата да се научи да прости на своите приятели…

Точно като тази душа, ние идваме на Земята, с цел да се научим на амнистия, самообладание, приемане, обич и доста други неща. И животът ни оказва помощ в тези желания, изпращайки ни най-различни хора и житейски обстановки, способни да ни оказват помощ в това.

За страдание, когато се раждаме, не помним какви уроци е решила да изучи душата ни в пространството сред световете и по тази причина виждаме хората, поставящи ни в неудобно състояние и причиняващи ни болежка, като наши върли врагове, когато в действителност те са наши помощници и учители.

Опитайте се малко да измененията погледа си върху този свят — всякога, когато се почувствате жертва на избрани хора или обстоятества, се постарайте да си спомните за това, че тези хора не са пристигнали в живота ви инцидентно.

И по тази причина ви поучавам тъкмо в този момент да съставите лист на всички хора, които в миналото са ви обиждали, причинявали са ви болежка и са изпълвали живот ви със страдалчество. Погледнете по нов метод на тях.

Помислете тъй като ориста ви е свързала с тях? На какво са ви научили? Какъв житейски урок, потребен в бъдеще, сте извлекли от общуването с тях? А в случай че пък още не сте извлекли подобен житейски урок… Време е да го извършите.

Преминете през всеки човек в този лист и въображаемо му се поклонете. Приемете ги със сърце, цялостно с обич. Простете им за това, което са създали с вас, и ги оставете с мир и възприятие за дълбока признателност.

Първо кажете „ благодаря’ на родителите ви, които са били първите учители в живота ви, а след това на братятя и сестрите, дамите и мъжете, децата, приятелите, шефовете, съседите и така нататък

Продължавайте да казвате „ благодаря “ до момента в който възприятията на приемане и признателност за всички уроци, които тези хора са ви преподали в живота, не изпълнят душата ви изцяло, освобождавайки я от всичко отрицателно.

И повярвайте, когато започнете да възприемате всеки нов човек в живот ви като преподавател, животът ще стане доста по-лек, защотоо.. Ами тъй като е глупаро да се сърдите на учителя си в учебно заведение, тъй като ви е сложил неприятна оценка. Все отново той не е отговорен, че не сте си научили урока. Нали по този начин?

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР