Бъдещият център за данни на Equinix в Барселона ще позволи

...
Бъдещият център за данни на Equinix в Барселона ще позволи
Коментари Харесай

Барселона става все по-важен център за свързаност


Бъдещият център за данни на Equinix в Барселона ще разреши свързване с подводни кабели на основни зони в Средиземноморието, бреговете на Африка и Близкия Изток
(снимка: Equinix)

Барселона се обрисува като стратегически център за подземни и подводни кабелни мрежи, които свързват основни зони в Средниземноморието. Отчитайки това, компанията за цифрова инфраструктура Equinix възнамерява да построи втори център за данни в тази зона.

Столицата на Каталуния бързо се трансформира във значим център за подводни кабели, а новото оборудване ще послужи като стратегическа точка за връзка при продан на данни сред Европа, Африка и Близкия Изток.

Сред значимите кабели са: 2Africa, който свързва основни крайбрежни зони в цяла Африка, както и Арабския полуостров; кабелът на Aqua Comms, свързващ Европа, Близкия Изток и Индия, който следва да свърже и Барселона със Салала и Мумбай; Medloop на Sipatech, свързващ Барселона с Лисабон и редица значими средиземноморски, европейски и африкански зони.
още по темата
Тази цифрова съгласуваност ще бъде в допълнение подсилена от световната платформа на Equinix, която включва повече от 245 центъра за данни, измежду които основни средиземноморски зони като Бордо, Генуа, Лисабон и Милано.

„ Подводните кабели имат основна роля за действието на един актуален цифров свят и чакаме забележителен напредък в идващите години, след следеното закъснение на темповете в резултат на пандемията. Equinix „ демократизира ” този потенциал като улеснява достъпа до необятен набор от бизнеси и бързото им разширение в интернационален проект, без нуждатта от обилни вложения в финансови разноски ”, съобщи Джим Пуул, вицепрезидент на Equinix.

Барселона продължава да притегля и да бъде хазаин на огромни интернационалните организации и софтуерни компании като Airbnb, Amazon, Гугъл, HP, Microsoft и Ubisoft. Новото оборудване на Equinix, което ще бъде наречено център за данни BA2 International Business Exchange (IBX), ще се намира в непосредствена непосредственост до съществуващия център на компанията – BA1. Така ще се образуват кампус и гъста цифрова екосистема.

Новият център ще добави по този начин нужния потенциал за града, което ще разреши на локални бизнеси да се разраснат и ще подтиква интернационалните компании да разширят обсега си в Platform Equinix в Барселона, която с изключение на значим център със стратегическа локация за интернационалните връзки е и първият град в света, получил документ за резистентен туризъм от Biosphere.

Технологичният бранш продължава да бележи висок растеж както в Барселона, по този начин и в Испания, с поддръжката на самодейностите на испанското държавно управление. „ Дигитална Испания 2026 ”, да вземем за пример, дефинира проект за обезпечаване на широколентово покритие за 100% от популацията, както и за разпространение на 5G технологиите в страната.

Според Градския съвет на Барселона, в границите на града към този момент са се открили 2 000 софтуерни компании, съществуват 210 софтуерни паркове и центрове, както и проучвателен центрове, а също по този начин и 9 уреди с интернационално присъединяване като Barcelona Supercomputing Centre.

Районът на Каталония дава отговор за четвърт от всички ИТ компании в Испания и генерира 20% от националния оборот за технологии, което трансформира връзките с Барселона от цяла Европа във значимо изискване за триумф за интернационалния бизнес.

Центровете на Equinix в Барселона разрешават на бизнеса да стане част от високосвързана цифрова екосистема. Дом на над 45 доставчика на мрежови услуги, тези огромни уреди обезпечават съгласуваност с районната точка за интернет продан CATNIX, както и с Equinix Internet Exchange. Клиентите могат да изградят цифрова инфраструктура по предпазен и бърз метод с автоматизирани виртуални услуги и наем на физически сървъри, посредством които да употребяват мрежа при поискване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР