Бъдещият стандарт за емисии Евро-7 все още не е напълно

...
Бъдещият стандарт за емисии Евро-7 все още не е напълно
Коментари Харесай

Приемането на стандарта Евро-7 ще бъде последният пирон в ковчега на дизеловите двигатели в Европа

Бъдещият стандарт за излъчвания Евро-7 към момента не е изцяло дефиниран. Освен това европейските страни ще би трябвало да изчакат до есента на 2022 година за приемането му (трябва да влезе в действие през 2025 или 2026 г.). Всичко това е доста обезпокоително за автомобилните производители.

Забраната за коли с мотори с вътрешно горене, планувана за 2035 година, не е най-близката опасност. Десет години преди този момент, единствено за 3-4 години, автомобилните компании ще би трябвало да се приспособят към стандартите Евро-7. Засега никой не знае какви тъкмо ще бъдат те. Но едно е несъмнено - дизелови коли няма да се поберат в тях.

Тоест Евро-7 ще бъде последният гвоздей в ковчега на дизеловите мотори в Европа. Но това не значи, че бензиновите мотори не са в заплаха. Проблемът е студеното пускане, което скоро ще изисква отоплителна система, която може да понижи нездравословните излъчвания.

Затова производителите на коли биха желали по-бързо да се срещнат с нормите Евро 7, с цел да имат повече време да се вместят в тези правила. Но Европейската комисия не одобри новия стандарт нито през четвъртото тримесечие на 2021 година, както беше в началото планувано, нито на 20 юли 2022 година

Асоциацията на европейските производители на коли приканва Европейската комисия да вземе поради големите вложения, които към този момент са направени от автомобилната промишленост, с цел да се реализира цялостна въглеродна индиферентност до 2050 година По създание производителите на коли молят политиците и еколозите да понижат темпото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР