Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме.

...
Бъдещият редовен кабинет трябва да следва курса, който ние зададохме.
Коментари Харесай

Радев за кабинета „Денков-Габриел“: Няма експертни кабинети, отговорността се носи от партиите

Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса, който ние зададохме. Не просто да има увещания и общи диалози.  Няма експертни кабинети.  Това съобщи президентът Румен Радев от Турция, където е на посещаване.

" Да, кабинетът формиран е от специалисти, само че политическата отговорност ще бъде от партиите, които застават зад това държавно управление. Много скоро ще проличи коя партия каква доминация има в съответните министерства ", сподели още той.

Двустранните връзки сред България и Турция

Турция е най-големият ни търговско-икономически сътрудник, отвън Европейски Съюз. В днешната комплицирана геополитическа конюнктура ролята на Турция осезаемо нараства. 

По думите му дружно с Ердоган са съумели да реализират значим прогрес в двустранните връзки.

Това държавно управление е актуалният единствен допустим компромис, счита Боряна Димитрова

" След визитата ми в Истанбул сключихме съглашение и получаваме достъп до всички турски терминали за полутечен газ, с запазен потенциал от 1,5 милиарда на година, за 13 години. Ние сме единствената страна, която съумя да реализира сходно съглашение. Бъдещият постоянен кабинет би трябвало да следва курса, който ние зададохме ", сподели още той.

" В околните дни би трябвало да открием разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", добави президентът.

Общи планове сред България и Турция

Радев изясни, че следва сключване на меморандум за втора жп линия сред Елхово – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ и Одрин. Проектира се и права сред Лесово и Автомагистрала " Марица ", с цел да се раздели големият поток от тирове и влакове на две. Изграждане на пешеходен мост при Резово също ще бъде построен.

" Трябва най-накрая да разберем, че в случай че България желае да се развива с по-бързи темпове, би трябвало да подобряваме доста нашата съгласуваност “, сподели Радев.

Ще има ли пробив на Турция в постигането на мир сред Русия и Украйна?

Според него Турция е поела сериозен ангажимент за запазване на общата ни външна граница.

" България и Турция имат основно значение за бъдещето на Европа. Пътят е на взаимно съдействие при почитание на суверенитета ", счита Радев. И добави, че служебното държавно управление е създало ясна идея за транспортната съгласуваност със прилежащите страни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР