Бъдещият премиер Кирил Петков може и да няма ошлайфано дар

...
Бъдещият премиер Кирил Петков може и да няма ошлайфано дар
Коментари Харесай

Чегъртайте, правете, струвайте - задкулисието не спи!

Бъдещият министър председател Кирил Петков може и да няма ошлайфано подарък слово, само че добре ги наговори при откриването на Народното събрание. Най-готино звучи въпросът: " Къде са били народните представители, които е трябвало да вземат решение тези проблеми? " Както и отговорът, който " се крие единствено в няколко думи: лакомия, нарцисизъм и безгрижие ".  Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков в словото си от парламентарната естрада по време на откриването на 47-ото Народно заседание. 

Нямаме възражения, изключително към призива да вложим нов смисъл в думите " депутат ". След 12 години европейско развиване за какво ли не звучи необичайно, че е " време за България, където младите се връщат назад, където възрастните хора имат почтени старини ". Младите забягнали в чужбина, възрастните дриблират към линията на бедността, внуците - функционално необразовани, болници тънат в бедност, мост на Дунав при Силrстра няма, тунел под Петрохан - също, Монтана чака язовирната страна да рухне, а па магистрала  " Хемус "   " с изключение на раздадени милиони - път няма ".

И още: " По разрушените ни пътища се разминават Майбаси, Ролс-Ройси и Ферарита, само че те не са на сполучливи бизнес водачи, а на хора, свързани с властта. Хора, които харчат със успокоение нашите налози, все едно че са им бащиния. Това са просто едни корумпирани лобисти без никакъв същински бизнес. Това би трябвало да спре през днешния ден! "

Ами добре ги ниже Петков - къде по нашенски, къде по харвардски. А и какво значение има изказът, когато обстоятелствата са точни?! И заем на доверие ще се откри след погрома над илюзиите в продължаващия четвърто десетилетие преход, след който пък ще продължаваме смяната. Онова " Ха нека, но едва ли " обаче тежи и ще би трябвало да бъде стремително опровергавано от " обединението на почтените ". Управленски съглашения от 180 страници електоратът няма да чете, честността е във делата. И най-важното от тях е посочено от президента Радев:

" Приоритетна задача на този парламент е демонтажът на прокурорския чадър над корупцията и злоупотребите. Той обезпечава безотговорност както на огромните корупционери, по този начин и на битовите нарушители, които тормозят забравените от страната българи. Надявам се всички демократи – и от ляво, и от дясно в това Народно заседание, да са уверени, че това е ключът към бъдещето. Ако Народното събрание не успее да постигне решителни промени в прокуратурата в обозрим период, то доста скоро предишното ще потърси политически реванш под прикритието на същия този чадър. Без правдивост и правда всички положителни планове са обречени на неуспех! "

Чегъртайте, правете, струвайте - задкулисието не спи! И както виждаме от първия парламентарен ден, още е  в отлична форма. Което ни кара да мислим, че тази коалиция няма да случи на съпротива. А ни съмняват и сътрудниците.

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР