Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя въвеждането на задължителна

...
Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц подкрепя въвеждането на задължителна
Коментари Харесай

Олаф Шолц подкрепя задължителните ваксинации в Германия

Бъдещият канцлер на Германия Олаф Шолц поддържа въвеждането на наложителна имунизация против ковид за всички германци още през февруари, сподели чиновник, непосредствен до Шолц, оповестява " Политико ".

По време на спешна среща във вторник сред напускащото държавно управление на канцлера Ангела Меркел и министър председателите на немските федерални провинции Шолц " алармира благосклонностите си към подобен правилник ", изяснява служителят.

Подобна мярка би трябвало да бъде утвърдена от немския Бундестаг , сподели служителят и добави, че наложителната имунизация може да се вкара при започване на февруари.

Кампанията за имунизация в Германия изостава от други страни в Европейски Съюз като Португалия, Испания, Италия или Ирландия, като единствено 68,5 % от популацията е изцяло имунизирано против ковид.

Лявоцентристката Социалдемократическа партия на Шолц и нейните два съдружни колегата , Зелените и про-бизнеса Свободните демократи, показаха съдружно съглашение предходната седмица, на което той разгласи проекти за стеснен мандат за имунизация за здравни и други съществени служащи.

И въпреки всичко Шолц, който би трябвало да бъде определен за канцлер идната седмица, към този момент е изправен пред напън да наложи по-строги ограничения на фона на и разпространяването на новия вид на Омикрон.

Няколко ръководители на немските федерални провинции към този момент се оповестиха в, като да вземем за пример Маркус Сьодер от Бавария, който сподели в неделя, че това е " единственият късмет " да се постави завършек на пандемията.

Стефан Вайл, министър председател на Долна Саксония, сподели пред публичната телевизия NDR във вторник, че " наложителната имунизация ще ни избави от това идната зима хиляди хора да се борят за живота си още веднъж в интензивни отделения ".

, която разгласи з адължителна ваксина против ковид , която се възнамерява да влезе в действие през февруари.
 Германският парламентарен съд отхвърли жалбите против ограничения и ограничавания
Германският парламентарен съд отхвърли жалбите против ограничения и ограничавания

Решение, което може да помогне на водачите на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР