Бъдещият главен изпълнителен директор на германската компания RWE подчерта във

...
Бъдещият главен изпълнителен директор на германската компания RWE подчерта във
Коментари Харесай

RWE: Понастоящем водородът е единственото решение за декарбонизация на някои индустрии

Бъдещият основен изпълнителен шеф на немската компания RWE акцентира във вторник значимата роля, която водородът може да играе в декарбонизацията на енергоемките промишлености. Говорейки пред публицисти на CNBC Маркус Кребър - който сега е основен финансов шеф на RWE - дефинира водорода като „ несъмнено една от нашите области на дълготраен напредък “. „ Това, което ни прави толкоз оптимистични, е, че понастоящем водородът е единственото техническо решение за декарбонизация на части от... енергоемката промишленост, авиацията, морския превоз, само че и тежкотоварните транспорти “, счита Кребер и добави, че компанията му е „ в доста добра позиция да изиграе доста подобаваща роля “ в този преход.

Описан от Международната енергийна организация като „ повсеместен енергоносител “, водородът има разнообразна гама от приложения и може да бъде употребен в браншове като индустрията и превоза. Водородът може да се създава по разнообразни способи. Един от методите включва потребление на електролизата, която посредством електрическа енергия разделя водната молекула на О2 и водород. Ако електричеството, употребявано в процеса, идва от възобновим източник като вятър или слънце, тогава продукта се назовава „ зелен “ или „ възобновим “ водород, напомнят от организацията.

През последните години редица огромни индустриални компании оповестиха проекти за консолидиране на зеления водород в своите действия. Освен това огромните стопански системи като тази на Европейския съюз са изготвили проекти за инсталиране до 2030 година на минимум 40 гигавата (GW) мощности на водород, създаван посредством електролиза със зелена сила.

Кребър съобщи, че ще минат няколко години до първата забележителна инвестиция и облага на RWE от нейния бизнес с водород. Той продължи да изяснява по какъв начин RWE, дружно с държавното управление, разискват регулаторната рамка, нужна за „ пускане “ на това, което той разказва като „ разрастваща се атомна стопанска система “. „ Ние произвеждаме зелена електрическа енергия, можем да съхраняваме (и) транспортираме водород, можем да предлагаме на клиентите решения за доставки на сходен артикул “, сподели той.

Компанията RWE, с централа в град Есен, съобщи, че през 2020 година поправената облага преди лихви, налози, обезценка и обезценка е достигнала 3,2 милиарда евро (3,81 милиарда долара). До края на идната година тя желае да усили своя вятърен и безоблачен потенциал до 13 GW, спрямо повече от 9 GW през днешния ден. От сдружението допълват, че към този момент вземат участие „ в към 30 водородни плана “.

Предвидено е Маркус Кребър да заеме поста на основен изпълнителен шеф на RWE от 1 юли 2021 година Той ще наследи поста от Ролф Мартин Шмиц
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР