Бъдещите модели iPhone може да се възползват от AI технологията

...
Бъдещите модели iPhone може да се възползват от AI технологията
Коментари Харесай

Google технология може да захрани AI функциите на iPhone


Бъдещите модели iPhone може да се възползват от AI технологията Gemini на Гугъл
(снимка: CC0 Public Domain)

Apple може да разреши на технологията за изкуствен интелект Гугъл Gemini да зарежда AI функционалностите на флагманския артикул на Купертино – iPhone, съгласно източници, на които се базира Блумбърг.

В последно време производителите на смарт телефони започнаха да вграждат в своите телефони доста функционалности за изкуствен интелект. Гугъл прави това с линията Pixel, а Samsung неотдавна се причисли към наклонността с Galaxy S23 Ultra.

Очаква се Apple също да вкара функционалности за изкуствен интелект в своите идни модели iPhone. Според последни информации, компанията от Купертино може да се възползва от помощта на Гугъл Gemini, с цел да направи това.

Блумбърг твърди, че Apple води договаряния Гугъл за вграждане на технологията за изкуствен интелект Gemini в iPhone. Евентуално съглашение ще разреши на Apple да лицензира Gemini за зареждане на някои нови функционалности, които ще се появят в софтуера на iPhone тази година.

Анализаторите напомнят, че производителят на iPhone неотдавна организира диалози и с OpenAI, разработчика на ChatGPT.
още по темата
„ Въпреки че договарянията сред Apple и Гугъл остават дейни, малко евентуално е някаква договорка да бъде оповестена до юни, когато производителят на iPhone възнамерява да организира годишната си международна конференция за разработчици ”, разяснява Марк Гърман.

„ Възможно е фирмите да не реализиран съглашение или Apple в последна сметка да избере да се обвърже с различен снабдител на генеративен AI, като OpenAI. Или Apple може теоретично да употребява голям брой сътрудници, както прави с търсенето в своя уеб браузър ”, добавя анализаторът.

Apple може да завърши договорката с Гугъл за Gemini на основата на съществуващото съглашение за търсене сред двете компании. Гугъл заплаща на Apple избрана комисионна, с цел да резервира своята търсачка като алтернатива по дифолт в браузъра Safari за Mac, iPad и iPhone.

Предполага се, че комисионната от тази договорка е 36 % от всички доходи от реклами в мрежата за търсене на Гугъл, които идват от браузъра Safari на Apple, съгласно изявления от предходната година.

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук удостовери, че компанията работи върху генеративен AI и че ще стартира да внедрява технологията в своите артикули по-късно тази година. Apple желае да навлезе в генеративното AI пространство и се допуска, че харчи милиони долари дневно за разработка на съперник на ChatGPT.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР