Бъдещите майки, които пушат марихуана, поставят децата си под угрозата

...
Бъдещите майки, които пушат марихуана, поставят децата си под угрозата
Коментари Харесай

Пушенето на марихуана през бременността може да предизвика психоза у детето

Бъдещите майки, които пушат марихуана, слагат децата си под угрозата от неуравновесеност по-късно през живота им, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Жените, които използват канабис по време на бременността си, могат да причинят параноя и шизофрения на децата си по-късно през живота им.

"Резултатите демонстрират, че пренаталното излагане на марихуана, откакто дамата е схванала, че е бременна, е обвързвано с увеличение на склонността към неуравновесеност у детето на към 10-годишна възраст ", съобщи ръководителят на проучването Джереми Файн от Вашингтонския университет в Сейнт Луис.

Основната психоактивна съставна част в марихуаната - тетрахидроканабинол, може да преодолее плацентната преграда и да влияе върху развиващия се фетус.

Употребата на канабис от бременни се усили със 75 на 100 сред 2002 година и 2016 година

"Едно от вероятните пояснения за нараствания риск от неуравновесеност в резултат на приложимост на марихуана, откакто дамата е схванала, че е бременна, е, че ендоканабиноидната система от рецептори евентуално не е на мястото си през първите седмици от бременността ", сподели Райън Богдан от екипа.

Напоследък редица проучвания демонстрираха, че канабисът може да повреди психологичното и физическото здраве. Марихуаната даже бе обвързвана с меланхолия и самоубийствено държание у младежите.

Резултатите от проучването са оповестени в JAMA Psychiatry.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР