Бъдещи съвместни проекти по програмата за трансгранично сътрудничество България -

...
Бъдещи съвместни проекти по програмата за трансгранично сътрудничество България -
Коментари Харесай

Сръбски и български танци се извиха на новата сцена за открито на Монтана

Бъдещи взаимни планове по програмата за трансгранично съдействие България - Сърбия разискаха кметът на Монтана Златко Живков и новоизбраният му сътрудник от община Ниш – Медиана Небойша Коцич. Делегация от западната ни прилежаща страна гостува в града на Огоста в границите на два дни.
Двете общини сега извършват общ план за възстановяване на нематериалното културно завещание в трансграничния район. Чрез него Монтана се снабди с нова сцена за изяви навън на стойност 440 хиляди лв.. Тя е немско произвеждане, съединена от алуминиеви детайли, с 24 прожектора.
„ Това оборудване е доста належащо за културната стратегия на общината, съобщи кметът Живков пред публицисти. "Така ще икономисаме средствата, които всяка година отделяме за наем на подиуми, за фолклорните фестивали и концерти, които организираме ".
Първото събитие на новата сцена бе взаимен концерт на танцов отбор „ Северняци” при единен детски комплекс „ Ние, врабчетата” и на културно-уметничкото сдружение “Абрашевич” от Ниш, извършен през вчерашния ден вечер. Пред събралите се стотици хора кметовете на двете общини Златко Живков и Небойша Коцич откриха концерта и показаха общите си планове в бъдеще
Предстои сходна изява да има и в Ниш, както и да бъде създадена обща тактика за поощряване на туризма и културния продан и насърчаване на онлайн туристически услуги.
По време на визитата бяха разисквани проектопредложения, с които двете общини да аплайват пред програмата за трансгранично съдействие.
„ Ние имаме към този момент няколко хрумвания, които да предложим на своите сътрудници, посочи Живков. Те са свързани възстановяване на обществената общинска благосъстоятелност и с културната инфраструктура. По съответно става дума за реорганизация на централния площад „ Жеравица”, създаване на закрит пазар и ремонт на залата на читалище „ Разум”. Тя има освен неповторима звучност, само че е и историческо място от новата история на нашия град. Построена е от 1934 до 1937 год. с набиране на доброволни средства и труд от хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР