Бъдещи лекари, които се ангажират да учат някоя от дефицитните

...
Бъдещи лекари, които се ангажират да учат някоя от дефицитните
Коментари Харесай

Предложение: Младите лекари да подписват договор за специализация още като почнат да следват

Бъдещи лекари, които се ангажират да учат някоя от дефицитните медицински специалности, да подписват контракт за специализация още при започване на следването си. Така те ще знаят авансово къде и при какви условия ще работят, откакто завършат образованието си. Договорът ще бъде и съображение съответна болница да бъде подпомагана от Министерството на здравеопазването. Това предложение са отправили лекари-специализанти на среща със зам.-министърката на опазването на здравето Жени Начева, съобщи в. " 24 часа ".
Държавата да заплаща образованието на студенти и специализациите по дефицитни специалности, а против това младите лекари ще са длъжни 3 години да работят в България, плануват измененията в наредбата за специализациите, утвърдени от здравното министерство (МЗ). Първоначално Министерство на здравеопазването трябваше да прави разпределението на бъдещите лекари по лечебни заведения, само че след това се одобри медиците сами да избират къде тъкмо да специализират съгласно прелиминарен лист на здравните заведения.
При откриване на конкурс за специализация лечебните заведения незабавно да разгласяват публикация в платформата на здравното министерство, а не да имат 14-дневен гратисен период, желаят още студентите. Те упорстват и за унифициране на документите за кандидатстване и критериите на състезанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР