Бъдещето на Сирия - това е основната тема на срещата

...
Бъдещето на Сирия - това е основната тема на срещата
Коментари Харесай

Лидерите на Германия, Франция, Русия и Турция решават за бъдещето на Сирия

Бъдещето на Сирия - това е главната тематика на срещата сред водачите на Германия, Франция, Русия и Турция, която стартира през днешния ден в Истанбул. Какви са упованията и ще има ли съответни решения?

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Ангела Меркел, Еманюел Макрон, Владимир Путин и домакинът Реджеп Ердоган, ще търсят разновидности за споразумяване на спора с дипломатически, а не с военни средства. Според предварителната информация се чака да бъде реализирано съглашение за образуване на конституционна комисия и да бъде съгласувана пътна карта за политическо споразумяване на сирийския проблем.

Според анализатори обаче, упованията от четиристранния формат не са огромни. Ще има по-скоро замяна на политически позиции по тематиката, а не съответни решения.
Мазен Билал, политически анализатор: " Съединените щати не са заинтригувани да вземат участие в сходни срещи и не имат намерение да усъвършенстват дипломатическите си връзки със сирийското държавно управление. "
Без присъединяване на Съединени американски щати, които имат военни подразделения в Сирия, за сметка на присъединяване на Германия и Франция, тематиката ще се измести върху бежанския поток, считат политолози. Иран пък изрази недоволството си, че не е поканен на Истанбулската среща. От външното министерство подчертаха, че спорът в Сирия надали може да бъде позволен без присъединяване на Техеран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР