Бъдещето на Новак Джокович в Тура остава несигурно, след като

...
Бъдещето на Новак Джокович в Тура остава несигурно, след като
Коментари Харесай

Бивш шампион на Ролан Гарос: Джокович трябва да се ваксинира или да си стои вкъщи

Бъдещето на Новак Джокович в Тура остава нестабилно, откакто сърбинът единствено преди няколко дни съобщи, че няма желание да се имунизира. Това слага под сериозен въпрос присъединяване му в огромна част от конкуренциите до края на сезона, които по всяка възможност ще изискват съществуване на имунизация. Наскоро италианският заместник-министър на спорта разгласи, че международният номер едно ще бъде позволен да се състезава на Мастърса в Рим макар неналичието на ваксина, само че през вчерашния ден заместник-министърката на опазването на здравето заяви, че е срещу това и има възможност 20-кратният първенец от Шлема да пропусне шампионата.

В свое скорошно изявление най-успешният италиански тенисист Адриано Паната, притежател на купата от Ролан Гарос през 1976 година, който и преди е взимал позиция срещу Джокович, за следващ път застана против лидера в ранглистата и съобщи, че балканецът не би трябвало да бъде позволен до присъединяване на конкуренцията във Вечния град.

" Личните ми убеждения по отношение на Джокович не са се трансформирали и ще го повторя още веднъж: съгласно мен той би трябвало да се имунизира, а в случай че не го направи, то би било по-добре да си остане у дома. Решението не зависи от мен, само че разпоредбите за присъединяване в шампионата би трябвало да дават отговор на италианските закони. Ако те го разрешават, то той може да играе.

имам вяра, че разпоредбите би трябвало да бъдат идентични за всички. Разрешаването на Джокович да се включи в конкуренцията ще провокира по-голямо комплициране и ще изпрати неверно обръщение. Намирам присъединяване му в шампионата за недопустимо. Този проблем, без значение от значимостта на съответния тенисист, към този момент се изчерпа и не ме интересува ", приключи 71-годишният римлянин.

" Either Novak Djokovic gets vaccinated or he would do better to stay at home " - Former Roland Garros champion Adriano Panatta
— Sportskeeda Tennis (@SK__Tennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР