Бъдещето на крипто регулациите в Австралия остава несигурно, след като

...
Бъдещето на крипто регулациите в Австралия остава несигурно, след като
Коментари Харесай

Австралия отхвърли предложените крипто регулации

Бъдещето на крипто регулациите в Австралия остава нестабилно, откакто Сенатът отхвърли нов законопроект, предопределен да сътвори рамка за контрол на цифровите активи.

Комисията по икономическо законодателство на Сената отхвърли да утвърди “ “, който беше импортиран от сенатор Андрю Браг. Комитетът се базира на неналичието на подробни разпореждания и на евентуални спорове със съществуващия метод на държавното управление.

Сенатор Браг разкритикува отхвърлянето, като упрекна лейбъристкото държавно управление, че попречва напредъка в регулирането на криптовалутите. Законопроектът имаше за цел да откри условия за лицензиране и правила за настойничество за доставчиците на услуги в региона на криптовалутите, работещи в Австралия.

В отчета на комисията обаче се твърди, че законопроектът на Браг не е съгласуван с интернационалните стандарти и има капацитет да улесни регулаторните несъответствия. По-рано през годината министър-председателят Антъни Албанез беше инициирал обособен развой на съвещания във връзка с регулациите на криптовалутите .

Отказът акцентира внимателния метод на Австралия към официализирането на законодателството за криптовалутите, макар възходящото приемане на цифровите активи. Подобно на държавните управления по света, Австралия е изправена пред предизвикването да откри баланс сред насърчаването на нововъведенията и обезпечаването на контрол в бързо развиващия се бранш на класа активи.

Макар че отводът не съставлява безапелационна възбрана, той е сигнал, че Австралия работи внимателно във връзка с регулирането на криптовалутите. Правителството твърди, че продължава да си сътрудничи със заинтригуваните страни от промишлеността, с цел да създаде персонализирана регулаторна рамка. Липсата на съответен график обаче значи, че сега страната не разполага с ясни регулаторни насоки, защото промишлеността на криптовалутите продължава да напредва.

Австралия получи хвалба за своята отвореност към изследването на капацитета на Биткойн и други криптовалути, само че създаването на съответни регулаторни ограничения остава в развой на разработка. В резултат на това криптовалутната промишленост ще чака с неспокойствие бъдещите регулаторни дейности на държавното управление, защото несигурността продължава да съществува.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР