Бъдещето на италианското правителство е под въпрос, пише електронното издание

...
Бъдещето на италианското правителство е под въпрос, пише електронното издание
Коментари Харесай

Бъдещето на италианското правителство е под въпрос

Бъдещето на италианското държавно управление е под въпрос, написа електронното издание New Europe. Италианският министър председател Джузепе Конте организира 30-минутна среща с италианския държавен глава Серджо Матарела, с цел да го осведоми за напрежението сред съдружните сътрудници от Движение „ Пет звезди “ и Лигата на Матео Салвини.

Премиерът Конте към този момент организира среща с вицепремиера Матео Салвини в Палацо Чиги в сряда, след която италианският министър-председател отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.
Междувременно Матарела подписа новия закон за миграцията на държавното управление, като изрази опасения пред ръководителите на Долната камара и Сената, съгласно източници на изданието. Спорният пакет е направен от Салвини и е гласуван в понеделник след превъзмогването на избор на доверие в Сената.

Целта на измененията е да се надгаради законодателството в региона на миграцията, което бе признато предходната година и също бе направено от Салвини и което забрани достъпа до италианските пристанища на кораби на Неправителствени организации за избавяне на мигранти. Според новото законодателство капитаните на кораби, които избавят хора в морето и ги водят в италиански води без позволение, ще бъдат изправени пред санкции до един милион евро и задържане на кораба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР