Бъдещето на Германия неразривно е свързано с бъдещето на Европа,

...
Бъдещето на Германия неразривно е свързано с бъдещето на Европа,
Коментари Харесай

Меркел призова към укрепването на ЕС през следващата година

Бъдещето на Германия неразривно е обвързвано с бъдещето на Европа, споделя немският канцлер Ангела Меркел в новогодишното си послание, което ще бъде излъчено тази вечер. Според нея решаващият въпрос през идващите години ще бъде укрепването на Европейския съюз и неговия стопански триумф, и в това време укрепването на външните му граници и сигурността. Канцлерът даде обещание през настъпващата година дружно с Франция да спомага за сплотеността на Европейски Съюз.

Светът няма да ни чака. Трябва в този момент да създадем изискванията, които да подсигуряват, че Германия ще продължи да просперира след 10-15 години ", продължава Меркел. В обръщението си канцлерът приканва германците към повече взаимност и взаимно почитание в политическите разногласия. Меркел, която за първи път насочва новогодишното си обръщение като длъжностен министър председател, дава обещание да се заеме с възходящите обществени разлики в немското общество и да работи за съставянето на устойчиво държавно управление.

На 7-ми януари стартират предварителните диалози за нова огромна коалиция със социалдемократите. Наблюдателите чакат кабинетът да бъде формиран не по-рано от Великден 2018.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР