Бъдещето на ЕС е по-важно от напускането на Великобритания, заяви

...
Бъдещето на ЕС е по-важно от напускането на Великобритания, заяви
Коментари Харесай

Мишел Барние: Бъдещето на ЕС е по-важно от напускането на Великобритания

Бъдещето на Европейски Съюз е по-важно от напускането на Англия, съобщи пред Европейския парламент Мишел Барние, основният договарящ с Лондон от името на Европейската комисия, осведоми БТВ.

„ Бъдещето ни не е брекзит, а Европа ”, уточни ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

„ Все още не можем да приказваме за бъдещето, без да сме постигнали същинска изясненост по изискванията за овакантяване на Англия ”, добави той.

Юнкер и Барние разясниха, че засега договарянията не са стигнали надалеч.

„ Остава още работа, не сме постигнали задоволителен прогрес. Имаме прогрес по въпроса с правата на жителите, само че не и по ролята на Съда на Европейски Съюз за тяхното съблюдаване ”, посочи Юнкер.

„ Дяволът ще бъде в детайлностите за финансовите задължения на Лондон, само че европейците не може да заплащат сметката за английското решение ”, добави той.

„ Засега не мога да кажа, че сме подготвени да навлезем във втората фаза на договарянията (за бъдещите отношения). Отгръща се страница от историята, прекомерно дълго отлагахме решаването на значимите въпроси на 27-те останали страни от Европейски Съюз. Разговорите за бъдещето на Европа стават от ден на ден и това демонстрира нашата жизнеспособност ”, уточни Юнкер.

Барние означи, че към този момент договарянията обрисуват съществени разлики, изключително по финансовите въпроси.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР